FC Tempo Praha

St.žáci B: Otužování v Litvínově

24.10.2013 15:28   Jiří Vosecký  

Tempo po nadějném prvním poločase nezvládlo ten druhý.

V neděli jsme se vydali bojovat o první výhru v lize do Litvínova. Tabulkově byl soupeř jednoznačným favoritem, ale fotbalově jdeme nahoru a poslední výsledky a předváděná hra to jen potvrzují. Nedělní ranní vstávání a cesta do průmyslem zamořeného města nebyla nic příjemného. Přidělená kabina byla jen pro opravdové vyznavače otužování, wc bez toaletního papíru a pod okny nepříliš vonící kurník plný slepic. Podmínky to nebyly zrovna ligové. Areál samotný je pro fotbalisty pěkný. Dvě travnatá hřiště a jedno s umělým povrchem. Je škoda, že za celkem slušného podzimního počasí se nehraje na travnatém povrchu, ale na UMT.

Teď už k samotnému zápasu. Úvod utkání nám vyšel skvěle. Výhoda domácích, umělý povrch, se stal nevýhodou pro domácího brankáře. Ten po tečované střele Dobřanského z přímého kopu na mokrém podkladu uklouznul, míč neudržel a pro dobíhajícího Soukala už nebyl problém míč uklidit do sítě, 0:1. Hra byla vyrovnaná, soupeř se dostal několikrát k zakončení, při kterém jsme měli štěstí v podobě brankové konstrukce, nebo zakročil Dominik. Soupeři se bohužel podařilo velice rychle vyrovnat. Po našem nedůrazu ve středu hřiště a následné špatné nahrávce se dostal k samostatné akci domácí útočník a lehce si poradil s nedůrazným Dominikem, 1:1. Do poločasu se hrálo na obě branky, do vedení mohl jít soupeř i my, ale ani jeden z hráčů nebyl schopen proměnit ani tu nejvyloženější šanci, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Úvod druhého poločasu byl stejný. Následovalo několik našich střídání, šanci zahrát si musí mít každý, jinak kluky fotbal přestane bavit a utečou nám k jiným sportům a to přece nemůžeme v jejich věku chtít. Pokračovalo se dál aktivně na obě branky a druhý gól byl tím rozhodujícím faktorem v dnešním utkání. Zhruba dvě třetiny zápasu byla hra vyrovnaná. Poté se necítil zdravotně fit Schönmann, který musel vystřídat, a naše defenziva přestala být organizovaná. Soupeř se přes nás začal dostávat svojí rychlostí a nám nezbylo než faulovat v pokutovém území. Soupeř si s penaltou snadno poradil a poslal domácí do vedení. Poté jsme se sesypali jako domeček z karet. V rychlém sledu jsme inkasovali ještě několikrát a kosmetická úprava J. Balšánem na 5:2 ještě nebyla konečným výsledkem. Ještě jednou jsme inkasovali, a zápas tak skončil pro nás krutým výsledkem 6:2.

Za první poločas není klukům moc co vytknout, zato druhá polovina druhého poločasu si zaslouží rozbor. Nekoncentrovanost a absolutní nezodpovědnost nás obrala nejen o body, ale i o pomalu získávanou a pro fotbal tolik důležitou sebedůvěru. Komentáře hráčů U15 jsou jen důkazem, jakou k sobě mají kluci neúctu.

Zápasy:

FK Litvínov - FC Tempo Praha 6:2 (1:1) Video ze zápasu