FC Tempo Praha

U8: Hodnocení sezóny 2013/14

3.7.2014 15:13   Dominik Kadlec  

Musíme přidat na rychlosti všech činností, ví trenér Dominik Kadlec.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Abychom se na tréninky a zápasy scházeli s radostí, bavilo nás to a k tomu jsme se ještě něco naučili.

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 9:1 FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 9:1
Jak se je podařilo naplnit?

Mě osobně to pořád baví, kluci vypadají, že je taky a zlepšení je, řekl bych, vidět na první pohled. U takto malé kategorie to ale není zase až takový problém.

V čem měl váš tým navrch nad soupeři?
Snažíme se si na hřišti hrát, kluky tlačíme do snahy obcházet soupeře a když přihrávat, tak chytře. Myslím, že v těchto činnostech nás nikdo nepřevyšoval, což potvrdil i turnaj Ondrášovky na konci sezony, kde jsme se změřili s nejlepšími a troufnu říct, že naši kluci byli individuálně lepší než určitě polovina soupeřů.

V čem naopak soupeři byli lepší?
Celkově asi v týmovém pojetí hry a v kombinaci, ale to jsme ani tolik netrénovali, takže to odpovídá. Když nás porovnám s těmi nejlepšími jako je Slavie, Sparta a další, tak musíme přidat na rychlosti všeho ať už běhu, myšlení, reakci a taky na agresivitě v soubojích.

Na co jste se během sezóny nejvíce zaměřovali v tréninku a jak to bylo následně efektivní v zápasech?
Jak jsem psal výše, chceme, aby se kluci nebáli udělat kličku, a tak jsme se velmi často věnovali všemožným způsobům obcházení, k tomu samozřejmě patří vedení míče a rychlost, ke konci sezóny už jsme se víc věnovali zpracování míče a to do pohybu. Jinak se snažíme trénovat všestranně. Když se kluci do kličky v zápase pustili, tak jim často vyšla, ale pořád bojujeme s tím, aby se kluci do té kličky pustili. Myslím složitější kličku jako přešlapovačku, stahovačku…

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 27:6 FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 27:6
Jak jste byli spokojeni s tréninkovou morálkou vašich svěřenců a jaké procento tréninkové účasti považujete za dostatečné?

Tady je to asi kluk od kluka. Pokud pomineme nemoci a jiné, tak z 20 kluků takových 14 chodilo velmi poctivě a téměř nechyběli. Většina se chodit snažila, ale samozřejmě byly i výjimky. Problémy jsme měli v úterý od 16 hodin, kdy spousta rodičů trénink nestíhala. Rozhodně máme pro příští sezónu prostor pro zlepšení, trénovat se musí a když už jsme se na fotbal dali, tak bychom to měli brát všichni poctivě. Nejradši bych samozřejmě byl, aby to bylo minimálně 100, spokojím se ale s 99 %.

Jak probíhá komunikace s rodiči a jak jste s ní spokojeni?
Většinu informací předáváme pomocí webových stránek, jinak co se týče důležitých věcí tak osobně a pokud má kdokoliv co na srdci, tak jsme k dispozici 24 hodin denně. Přesto pár šumů se v komunikaci objevilo, ale myslím, že ke konci sezóny jsme se jich zbavili.

Co budete chtít v následující sezóně zlepšit ve vašem týmu?
Začneme tím, že se pokusíme dát dohromady naší šatnu.

Co byste rádi viděli za zlepšení ve fungování celého klubu?
Mužstvo mužů B by mělo začít více trénovat.

Co vás zaujalo na právě probíhajícím MS v Brazílii?
Kopačky přes kotník, to je hrůza.

Chcete dodat něco, na co jsme se nezeptali?
Chci poděkovat všem, co se kolem našeho týmu pohybují a pomohli nám k úspěšné minulé sezóně, zároveň se pojďme pokusit, aby ta nová byla ještě lepší.

Osoby:

Dominik Kadlec