FC Tempo Praha

U9: Hodnocení sezony

2.7.2018 20:45   redakce  

Půlroční působení u týmu ročníku 2009 hodnotí Jindřich Vampola.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Jelikož jsem k týmu přišel v prosinci, tak mým prvotním cílem bylo poznat všechny kluky jak fotbalově, tak charakterově. Kluci jsou momentálně ve věku, ve kterém se nejrychleji učí motorické dovednosti, a proto se zaměřujeme na individuální činnosti. A to nejen činnosti fotbalové, ale i všeobecně rozvíjející, pod čímž si můžeme představit například gymnastiku nebo základy atletiky. V zimě jsme například také navštívili kluziště a bazén.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
V tomto věku výsledky nejsou aktuálním tématem, důležité jsou, jak již jsem zmínil, výše individuální činnosti. Nicméně musím konstatovat, že v zimní části jsme změnili způsob koučinku, na který si někteří kluci nedokázali prozatím zvyknout. Pokud se budeme bavit o celkovém herním projevu, tak zápasů, do kterých se nám nedařilo převést natrénované dovednosti, bylo více než bychom si představovali. Ukázalo nám to, na co se dále změřit a v čem se zlepšovat.

Tempo Cup 2018 pro ročník 2009 a mladší Tempo Cup 2018 pro ročník 2009 a mladší
Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Do nové sezony nás čeká spousta změn, mezi které patří větší počet hráčů na hřišti, nová velikost míče a také například házení všech autů, kde již hráči nebudou moci vyjíždět, jak byli zvyklí. Jedním z cílů bude tedy zvyknout si na tuto spoustu změn. Dále se zaměřujeme pořád na individuální činnosti a pokud bych měl vypíchnout jednu činnost, kde nás momentálně nejvíce tlačí bota, tak je to pohyb bez míče a vnímání prostoru.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Kluci se chtějí neustále zlepšovat, což vidím jako jednu z velkých předností. Dále mě těší jejich nadšení do hry, kde jsme v mnoha zápasech i přes vzrůstající únavu dokázali zápas odehrát ve stejném tempu až do konce. Naopak občas se nám stává, že po obdrženém gólu skloníme hlavy, což zapříčiní, že se soupeř dostává snadněji na koně. V těchto situacích hodláme zvýšit naši komunikaci s hráči a pomoci jim udržet pozitivní mysl, která je nezbytná k dobrému výkonu.

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Momentů bylo spousta jak dobrých, tak špatných. Je však důležité se uvědomit, že především chyby a také často ty špatné momenty jsou ty, které nás posouvají dále.

Do jaké míry sledujete výkony a výsledky ostatních tempáckých týmů a který z nich vás zaujal?
Z tempáckých týmů jsem se během sezony zapojil do tréninkového procesu s týmem U14 a U15, které mě zaujaly především dobrou organizací hry.

Zábavná historka ze sezóny?
Vtipných okamžiků bylo během sezony hodně. Vypíchnul bych jednu z turnaje Třebíč open. Jeden z hráčů si vstřelil vlastní gól a po zápase dostal k velkému údivu sladkou odměnu ve formě Snickers tyčinku s nápisem Vlasťnák:-).

Co chybí Tempu, aby se dostalo po sportovní stránce na ještě vyšší úroveň?
Všichni trenéři na Tempu mají svá tréninková cvičení, kterým věří a fungují jim. Mně by se líbilo tato "ověřená" cvičení dát dohromady a zpřístupnit pro inspiraci všem tempáckým trenérům.

Který trenér, pokud nějaký, je vám největší inspirací a jaký je váš trenérský sen?
Ze zahraničních trenérů jsou mými vzory André Villas-Boas, který vedl například Porto či Chelsea a aktuální trenér Monaka Leonardo Jardim. U obou trenérů se mi líbí jejich trenérská cesta a způsob, jakým se propracovali ke svým kariérám. 

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Chtěl bych touto cestou poděkovat trenérskému týmu, jsem rád, že se nám podařilo ho rozšířit o další dva trenéry a zkvalitnit tak tréninkový proces. Další dík patří rodičům za trpělivost a respektování chyb, kterých se kluci na hřišti dopouští a jsou nezbytné na jejich cestě ke zlepšení. Poslední díky pak patří hráčům za neustálou touhu se zlepšovat.

Osoby:

Jindřich Vampola