FC Tempo Praha

U11: Hodnocení sezony

8.7.2018 21:18   David Perl  

Posledním přípravkovým hodnocením jsou odpovědi trenéra ročníku 2007 Davida Perla.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Opět jsme se snažili rozšiřovat paletu individuálních dovedností a postupně kluky připravovat na přechod z pětkového na sedmičkový fotbal. Jedním z cílů bylo i doplnit realizační tým a ten se s příchodem Michaela Beldy povedlo naplnit.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Herně udělali kluci velký krok dopředu. Momentálně u nich doznívají přípravkové návyky většinu akcí tlačit sám a míchají se s týmovějším pojetím fotbalu, které začínají vnímat. Ať už z televize, od kluků ze starších ročníků a vůbec díky celkovému přirozenému vývoji. Je zajímavé sledovat, jak se to v nich ještě pere a pomalu přicházejí na to, co je ve kterém okamžiku výhodnější. Výsledkově to měli kluci celý rok téměř vyrovnané. Dostatek výher pro pocit radosti a budování sebevědomí a dostatek proher, ze kterých se mohli poučit a více prožívat právě ty vyhrané zápasy.

Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Cíle se nemění. Zaútočit na prvenství v počtu poztrácených míčů a dál se společně s kluky bavit fotbalem. Navíc nás bude čekat více společných zážitků jako první zimní soustředění, cesty autobusem na zápasy a snad se nám povede vycestovat na nějaký zahraniční turnaj.

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905
Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Po fotbalové stránce je předností určitě herní odvaha, která se ale občas vytrácela, pokud padla na tým deka. Na slabině bychom se určitě s kluky shodli a to je chování v prostoru posledních pár metrů před brankou soupeře. Většinu soupeřů jsme schopni herně přehrát až k pokutovému území. Chybí tomu důraz? Klid v zakončení? Rychlost? Asi všechno dohromady:-).

Mimo tu vyloženě fotbalovou část přímo na hřišti jsou silnou stránkou našeho týmu určitě rodiče - fanoušci. Věřím, že na podporu z hlediště, kterou kluci mají, se budou moci spolehnout i v žákovské lize.

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Žádné vyloženě špatné momenty nebyly. Letos jsme se ale už bohužel nemohli vyhnout řezu v týmu a několik kluků nás muselo opustit. Takové momenty nejsou příjemné pro nikoho. Dobré momenty po celý rok přebývaly a těžko vybrat nějaký nejlepší.

Do jaké míry sledujete výkony a výsledky ostatních tempáckých týmů a který z nich vás zaujal?
Všechny týmy se snažím sledovat alespoň výsledkově a pokud je možnost, rád se podívám i naživo. Vzhledem k programu domácích zápasů A týmu a mladšího dorostu jsem asi nejvíce viděl právě je a to je asi i tým, který mě nejvíce zaujal. V tabulce, na hřišti, na rozlučce...

U starších žáků jsem měl možnost být s týmem na střídačce v ligovém zápase. Kluky z mladších žáků jsem zase více poznal díky působení na ZŠ Jitřní. S kluky z 08 bezvadně fungovala občasná výpomoc při zápasech a společné přáteláčky během tréninků. Za ten rok jsem si určitě rozšířil obzory a navázal další přátelství a kamarádství.

Zábavná historka ze sezóny?
Konkrétní nebudu, ale jestli se povahy kluků (zvláště pak některých) budou vyvíjet stále stejně, bude o zábavu postaráno a pak třeba napíšu i mnohem delší odpověď na tuhle otázku.

Co chybí Tempu, aby se dostalo po sportovní stránce na ještě vyšší úroveň?
Myslím, že to chce hlavně čas. Kolik udělalo Tempo jako klub za posledních pár let práce a pokroku, je až neuvěřitelné. Kreativní prostředí chrlí další a další nápady na možné zlepšování a jenom se bojím, abychom se nepřehřáli. To je ale pouze můj názor, který koresponduje s mým pohledem na svět, kde bude mít klid, pohoda a minimum stresu vždycky svoje místo.

Který trenér, pokud nějaký, je vám největší inspirací a jaký je váš trenérský sen?
Žádného takového nemám a to samé se dá říct o snu. Neplánuji dlouho dopředu a momentálně jsem spokojený.

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Pokud bych zde chtěl konkrétně děkovat, bylo by to strašně dlouhé, ale zároveň to nechci odbýt tím, že poděkuji všem. Popřeji tedy raději všem čtenářům krásné léto a těším se na vás po prázdninách na Tempu. 

Osoby:

David Perl