FC Tempo Praha

U8: Postup v Ondrášovce

26.9.2019 16:13   Radim Pfeifer  

V domácím předkole obsadili Tempáci druhé místo za Benešovem.

V úterý jsme se v domácím prostředí na Tempu účastnili předkola turnaje Ondrášovka Cup. Soupeři: Benešov, Dukla JM a ABC Braník. Hráli jsme tedy tři zápasy a získali jsme výhru, prohru i remízu. Výsledkem bylo druhé místo, které nám zajistilo postup do kvalifikačního turnaje.

První zápas jsme sehráli s Benešovem. Pro nás asi nejlepší soupeř za poslední měsíc. Troufnu si říct, že Benešov byl pro naše kluky větší výzvou než Bohemka. Tento zápas nabídl mnohé. K vidění byla spousta hezkých individuálních akcí. Benešov byl o něco dále než my v týmové hře, což nám na začátku mladší přípravky nemusí tolik vadit. Líbilo se mi, že naši kluci i přes nepříznivý výsledek stále hráli dál a chtěli zápas rozhodnout individuálně. Tohle sebevědomí chceme u dětí budovat. Kluky bych pochválil za dravost, za chuť se nevzdávat i za individuální akce (zrychlení s míčem, kličky a střelbu). Zápas skončil remízou.

Druhý zápas nabídl jiný herní obrázek. Hráli jsme proti ABC Braník. Tento zápas jsme nakonec prohráli a myslím si, že to pro kluky muselo být ponaučení. I přesto, že se už delší dobu na hřišti dělíme na předňáky a zadňáky, tak to kluci vůbec nedodržovali. Když chytl brankář soupeře míč, stáli kluci před ním všichni vedle sebe a nikdo si neobsazoval volné hráče. Soupeř z toho měl spoustu šancí. Druhé ponaučení plynulo z toho, že náš brankář už by měl vědět, že když jsme na soupeřově polovině, tak nezůstává v brance a měl by se vytahovat kousek za naše hráče. Může tak zarazit útok soupeře ještě v jeho zárodku a také se může spoluhráčům nabízet o přihrávku.

Třetí zápas proti Dukle JM kluci pookřáli. Chtěli si dojít pro první vítězství v turnaji. To se jim také povedlo. Kluci byli draví a ihned chtěli vybojovat každý míč a pak hned útočili na branku. Náš brankář také byl po celý zápas hezky vystoupený v momentě, kdy jsme byli na soupeřově polovině. Už jsme si také lépe hlídali volné hráče. 

Konečné pořadí: 
1. SK Benešov
2. FC Tempo Praha
3. FK Dukla JM
4. ABC Braník