FC Tempo Praha

U8: Úspěch na Ondrášovce

10.10.2019 17:39   Radim Pfeifer  

Tempáci dokázali suverénně vyhrát kvalifikaci v Liberci a postoupit na finálový turnaj.

ABC Braník dívky
Náš první zápas proti dívkám z ABC Braník jsme odehráli na venkovním hřišti ve formátu 3vs3. Druhý a tentokrát domácí zápas jsme sehráli formou 4+1. Kluci nám udělali velkou radost. Na konci zápasu jsme pořádně nevěděli, kolik gólů jsme dostali a kolik dali, ale kluci nás hodně potěšili svojí hrou. Ve hře bylo vidět několik hezkých individuálních akcí. Líbila se nám převážně přímočarost některých našich hráčů. Vybojovali míč v chumlu a rychle ho vyvezli do volného prostoru směrem k soupeřově brance. Několikrát byla vidět i hezká změna směru nebo pokus o kličku. Zlepšení přišlo také na pozici brankáře, kde většina kluků zvládala včas vybíhat a zamezovala tím vstřelení gólu. Zlepšila se také rozehrávka od branky. Když nebylo komu přihrát, brankář v rychlosti vyjel s míčem do volného prostoru. Bojovnost klukům taky nelze upřít. Někteří z našich sváděli souboj s o dva roky staršími a o dvě hlavy většími protihráčkami. Doufám, že se budeme zápas od zápasu více a více posouvat v chápání hry a herní odvaze.

Meteor
V předešlých zápasech kluci ukázali, že ve formátu 4+1 se již dobře orientují. Na tento zápas jsme kluky zase malinko přeházeli do jiných týmů. Pořád jsou v začátcích hry a jde především o to, aby chápali hru jak na zadních postech, tak na předních a i z pozice brankáře. Cílem je vychovat komplexní - chytré hráče, kteří budou odvážní v soubojích 1vs1 na naší i útočné polovině.

V úvodu zápasu bylo vidět, že Meteor dobře napadá a dokáže nám znepříjemnit hru s míčem. Kluci po několika minutách pochopili, že si mohou pomoct přihrávkou do strany a do volna. Potom už se jim více dařilo rozdělit občasný soupeřův chumel roztažením hřiště a úspěšně podstupovat souboje 1vs1. S kluky jsme také řešili situace, kdy mohou jít s míče do volna a místo toho jdou do hráče. Je to v podstatě "zbytečné" vyhledávání kliček. Někdy jde spíš o prorážení. Musím pochválit brankáře, kteří byli ve většině případů dobře vystoupení kousek od našich zadních hráčů. Kolikrát byla k vidění také rychlá rozehra na volné "zadňáky" a rychlý přechod do útoku. V zápase jsem opět nastříleli kolem 30 gólů. Podílelo se na tom 12 ze 14 našich hráčů. A většinově ne jen jedním gólem. Je to pro nás dobrý ukazatel. Doufám, že v příštích zápasech ještě dokáží kluci hrát v posledních dvou čtvrtinách stejně jako v prvních dvou a bude to super:-).

Ondrášovka Cup
V domácím prostředí jsme v předkole turnaje postoupili z druhého místa do kvalifikace Ondrášovka Cupu. Čekal nás tedy výlet do Liberce. Na výlet jsme vyrazili minibusem. Pro celý náš tým zajímavé zpestření. V Liberci nás čekalo severské počasí, ale kluci se s tím popasovali na výbornou. Odehráli celkem 7 zápasů a z toho získali 6 výher a 1 remízu. Dokázali nastřílet celkem 43 gólů. Zajímavé porovnání pro nás bylo zejména s týmy ligových klubů Liberce a Jablonce. Byly také herně největší výzvou. Kluci ukázali, že i když prohrávají, tak zápas není ztracený a dokážou hrát odvážně dál a zápas také otočit. Chceme je dál učit, že se nemají bát "silného" názvu klubu, protože ten zápas nerozhoduje. Občas přišlo z naší strany zbrklé odkopnutí míče, které normálně v zápasech našeho týmu moc k vidění není, ale věřím, že na tom ještě zapracujeme. Kluci musí pochopit, že to je akorát ztráta míče. Nechceme, aby v práci s míčem rozlišovali trénink, zápas či sebekvalitnější turnaj. Musím je pochválit nejen za odvahu a individuální dovednosti, ale hlavně také za bojovnost, kterou v Liberci předvedli. I díky bojovnosti dokázali tento turnaj vyhrát.

Chtěl bych poděkovat rodičům, kteří klukům v průběhu turnaje fandili a zároveň nám pomáhali střídající kluky udržet v teple. Zajistili také dopravu a oběd v místě konání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník dívky
FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII