FC Tempo Praha

U7: Dravci na Aritmě

22.10.2019 20:22   Dominik Kadlec  

Tempáci skvěle zvládli turnaj z projektu Neberte nám naši hru.

V neděli 20.10. si někteří kluci připsali své druhé zápasové starty, na turnaji Neberte nám naši hru byly nejlepší naše dvě party a další přestříleli kluky ze Sparty.

V turnaji jsme změřili síly s Aritmou, Viktorkou Žižkov, Dolními Počernicemi a Modřany. Kluci měli v turnaji nad svými soupeři navrch v dravosti a dovednosti jít s míčem na branku, proti soupeřům lépe vnímali hřiště a méně se chumlovali, čehož dokázali využít pro přihrávku před volnou branku, a nebo se do volného prostoru rozběhli s míčem. Jeden tým nastřílel 60 branek a druhý 39, což bylo nejvíce v turnaji. Všechny zápasy kromě zápasu mezi sebou oba týmy vyhrály.

Na Spartě jsem bohužel nebyl, ale dle slov trenérů jsme měli navrch hlavně v dravosti a soupeře jsme na dvou hřištích 3+0 přestříleli asi o 30 branek.

Od kluků v utkáních teď hlavně chceme, aby rychle rozehrávali (auty, od branky). Posloupnost by měla být taková, že se budou rychle a samostatně rozhodovat a poté i správně. Mají vlastně na výběr ze dvou možností vyjet s míčem a nebo přihrát. Primární je odvaha kluků jít s míčem na branku, využít volného prostoru na hřišti k postupu s míčem, obehrát soupeře. Výše jsem zmínil chumlování, chceme, aby se kluci učili naběhnout do volného místa, kde není soupeř. Když je soupeř obsadí, tak uvolnili místo hráči s míčem jít na branku. Když je neobsadí, tak mohou dostat přihrávku a jít na branku. Netlačme zatím kluky za každou cenu k přihrávání, ale dobrou přihrávku pochvalme a někdy je k ní naveďme. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha