FC Tempo Praha

U8: Mladší Sparťané neměli šanci

25.10.2019 12:22   Radim Pfeifer  

Věkový rozdíl byl hodně znát a Tempáci si s chutí zastříleli.

Háje
Poslední soutěžní utkání podzimní části sezóny čekalo kluky z Barcelony. Hrálo se na umělce v Hájích. Musím říct, že tato soutěž ve všem splnila naše očekávání. Kluci dostávají prostor, aby se ve hře rozvíjeli vlastním tempem a zároveň mají možnost prožít radost ze hry a vstřelených gólů.

Poslední utkání bylo ukázkou toho, jak velký pokrok mnoho našich kluků za těch šest zápasů podzimu na velkém hřišti udělalo. Myslím tím odvahu a realizaci soubojů 1vs1, dále dravost v soubojích o míč, čtení hry, rozehrávání od branky, zvětšování hřiště a mnoho dalších. V podstatě bych vyjmenoval vše, čemu se kluci v trénincích i zápasech učí. Kluci v zápase nastříleli přibližně 17 branek a myslím, že si zápas pořádně užili.

V další části sezóny si kluci užijí volné víkendy na výlety s rodiči, ale v listopadu je ještě určitě čeká nějaký ten přátelák nebo turnaj.

Sparta
V neděli nás čekal souboj s týmem Sparty. Původně jsme měli hrát proti mixu ročníků 12/13, ale nakonec jsme hráli pouze proti ročníku 2013. I tak to bylo zajímavé porovnání s kluky z výběrového klubu.

Musím naše kluky pochválit za aktivitu, se kterou do zápasu vstoupili. Již od úvodu ukázali, že jsou před sparťanskými hráči hodně napřed především po "taktické" stránce. Náš soupeř tvořil často chumel u míče, ale kluci se s tím rychle dokázali vypořádat roztahováním hry. Poté už byl větší prostor k individuálním akcím. Kluky jsme v dovednostech hodně podporovali a oni se nebáli je vyzkoušet. Bohužel se na zápase malinko podepsal věkový rozdíl, který byl znát především na fyzické vyspělosti. Hráči soupeře se to pak našim klukům snažili znepříjemnit tvrdostí a důrazem. Občas to přecházelo až ve zbytečnou zákeřnost. Kluci se s tím dokázali vypořádat a sparťanům nastříleli parádních 30 branek.

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - AC Sparta Praha