FC Tempo Praha

U9: Proti Slavii a Modřanům

2.6.2020 8:21   Radim Pfeifer  

Tempáci v obou zápasech zvítězili, ale podstatnější bylo, že po dlouhé době společně vůbec vyběhli na hřiště.

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha FC Tempo Praha - SK Slavia Praha
Slavia
V neděli jsme si po delší době opět zahráli opravdové utkání na naší přírodní trávě. Na klucích byla znát velká chuť a odhodlanost. Musím je pochválit. V utkání bylo vidět spoustu krásných gólů (z větší či menší vzdálenosti). Líbilo se mi také, že kluci dokázali cíleně a rychle rozehrávat od naší branky. Občas jsme z toho dostali gól, ale pokud se v rozehrávce chceme zlepšit, tak se to bez chyb a odvážných rozehrávek neobejde. Před samotným utkáním dostali kluci úkol používat v osobních soubojích tělo a nečekat, že se jim míč dostane na kopačky sám. To se jim také ve většině případů dařilo. K tomu pak kluci přidali ještě svojí technickou šikovnost a odvahu v soubojích 1vs1. Věřím, že všem přítomným se utkání muselo líbit. 

Je také pravda, že nám utkání ukázalo, na čem je třeba více zapracovat. Například poctivější dodržování předem určených postů, nenechávat hráče za sebou směrem k naší brance a mnohdy také volba způsobu zakončení. Často se nám stávalo, že jsme těsně před brankářem zmatkovali. Když brankář vybíhal, měli by ho kluci spíše obehrát a pak zakončit. K tomu je potřeba mít hlavu nahoře. Když brankář nevybíhal a bylo místo, bylo by lepší dostat se blíž k bráně a pak "uklidit míč do branky" střelou (nestřílet zbrkle hned po zisku míče). Důležité je také nezapomínat na přepínání. Hned po ztrátě míče ho chtít vybojovat zpět a naopak hned po zisku míče si nabíhat spoluhráči do výhodné pozice tak, abychom mohli využít výhody překvapivého zisku míče. Zlepšit musíme také vystupování brankářů, kteří by měli už více komunikovat směrem ke spoluhráčům ve hře. Jsou to všechno věci, na kterých budeme pracovat v tréninku. Avšak některé věci mohou kluci trénovat i doma na zahradě (zakončení). Chtěl bych také pochválit soupeře, který nám vždy nabízí optimální výzvu a chce hrát odvážný fotbal. Kluci ze Slavie jsou o rok mladší, ale jde o výběrový klub, který si vybírá nejlepší hráče z širokého okolí už od těchto přípravkových kategorií. Kluci si svou odvahou a chutí hrát dokráčeli k vítězství o šest branek.

Modřany
V tomto utkání jsme měli také velkou chuť hrát. Na většině kluků byla vidět  touha dát gól. Líbilo se mi, že se jejich přehled ve hře od posledních zimních utkáních zlepšil. Občas kluci zbytečně najížděli do protihráčů a do chumlu, ale častokrát to pak vynahrazovali včasnou přihrávkou nebo kličkou. Někteří také dokázali projít celé hřiště s pomocí rychlých kliček a změn směru. Vyzdvihnout musím také brankáře, kteří se do hry zapojovali velmi aktivně a nezůstávali pouze stát v bráně. Měli by však mít na paměti, že když nemají míč, měli by být nejblíž ze všech hráčů směrem k naší brance. Pochvalu kluci také zaslouží za snahu rozehrát si cíleně roh a najít někoho ze spoluhráčů. Je to pak daleko větší šance vstřelit gól, než když míč nakopávají do chumlu před branku soupeře. Avšak musíme ještě zapracovat na lepší organizaci hry a dodržování stanovených postů (stejně tak jako s druhou partou). Kluci si za toto utkání zaslouží pochvalu. V utkání měli kluci oproti soupeři navrch. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Modřany
FC Tempo Praha - SK Slavia Praha

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:97)