FC Tempo Praha

U9: Na Bohemce a v Újezdu nad Lesy

15.9.2020 10:26   Theodoros Draksl   Radim Pfeifer  

Proti Bohemians se Tempákům povedla až druhá polovina, v Újezdu jasně dominovali.

Bohemians
V neděli jsem sehráli utkání nedaleko Ďolíčku, který je stadionem prvoligového mužstva Bohemians 1905. S domácím týmem Bohemians jsme očekávali těžké utkání, protože tento soupeř v naší soutěži je dle mého názoru mezi dvěma nejlepšími týmy.

To se také potvrdilo. Soupeř stejně jako vždy těžil převážně z důrazu v osobních soubojích a přímočarosti směrem k naší brance. Vše začínalo rozehrávkou od jejich branky, kdy brankář rychle rozehrával nebo vyjížděl a nám se na to na jednom hřišti v první části zápasu vůbec nedařilo reagovat. Ke konci druhé čtvrtiny už však kluci začali být více pozorní a byli odměněni i pár góly, kterými však pouze snížili soupeřovo vedení. Často jsme v této části zápasu měli hlavu dole a následkem toho jsme mnohokrát naráželi do protihráčů. Sráželo nás také pomalejší rozehrávání od branky a nedostatečná nabídka hráčů v poli. Pro vstřelení více branek nám také chyběla častější střelba z větší vzdálenosti. Ve druhé polovině utkání už proti druhé partě domácích přišlo zlepšení, ale můžeme mluvit spíše o jednotlivcích než o celém týmu. Druhou část zápasu kluci dokázali vyhrát rozdílem jednoho gólu.

Druhá naše parta se po celý zápas prezentovala daleko lepším odvážnějším výkonem. Kluci byli mnohem aktivnější a byla na nich znát touha po vstřelení branky a po vítězství. Kluci dobře rozehrávali od branky a občas si pomohli zrychlením hry přihrávkou do volného prostoru. Důležité bylo, že byli odvážní v soubojích 1vs1. Dokázali i vstřelit branku po krásném rohu s náběhem. Věřím, že už pomalu začínají více chápat výhodu nabíhání oproti chumlu před brankou před samostatným kopem. Avšak se začátkem poslední čtvrtiny jsme zbytečně dostali dvě branky v rychlém sledu. Kluci musí pochopit, že rozehrávka na polovině by neměla směřovat před naší branku, protože se tím zbytečně dostáváme pod tlak soupeře.

Obě party v první části zápasu prohrály a ve druhé vyhrály, ale celkově jsme s týmem Bohemians prohráli 24:32. Jsem rád, že si kluci po minulém týdnu vyzkoušeli těžký zápas a doufám, že takových bude na podzim více. Kluci se potřebují přizpůsobit rychlejší a tvrdší hře. V dalším utkání za týden nás čeká Dukla Praha, kde se budeme snažit poučit z chyb posledního utkání.

Újezd nad Lesy
V pátek proběhl zápas na hřišti Újezdu nad Lesy. Soupeř předchozí utkání prohrál, ale protože nás čekalo teprve druhé hrací kolo, nevěděli jsme, co přesně od něj čekat. Újezd se díky nedostatku hráčů ročníku 2012 rozhodl nastoupit se zhruba pěti kluky ročníku 2013 namíchanými do dvou celých sestav, které průběžně točil. Od začátku bylo jasné, v čí režii zápas bude. Netrvalo dlouho a už jsme vedli 5:0. Snažili jsme se kluky nabádat hlavně ke hře tělem a k přebíhání v přechodové fázi. Tyto prvky se nám, byť proti slabšímu soupeři, podařilo implementovat a vyzkoušet pro další zápas. Po první čtvrtině zápasu kluci nabyli sebevědomí a nebáli se vyzkoušet i své technické dovednosti. Tým bychom chtěli pochválit hlavně za to, že i při prakticky rozhodnutém stavu nepřestal hrát a nezapomněl, že se hraje ostrý zápas. Kluci utkání vyhráli a nastříleli 34 branek! Příští týden máme konečně zápas v domácím prostředí s děvčaty ze Slavie.  

Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha