FC Tempo Praha

U11: Nabitý tempácký program

13.10.2020 17:37   David Perl  

Mimo mistrovské zápasy se Tempákům podařilo postoupit v Ondrášovce do dalšího kola.

Meteor
Jako první jsme doma přivítali Meteor. Na jednom hřišti jsme zaspali jak herně, tak výsledkově první čtvrtinu. Málokdo dokázal míč přidržet a rozjet tak nějakou kloudnou akci. Balon tak různě přeskakoval z jednoho týmu na druhý a Meteor z toho dokázal vytěžit nějaké branky. Druhou čtvrtku už jsme se zvedli herně, ale začalo to připomínat zápas, kdy můžete hrát do noci a gól prostě nedáte. Do poločasu to bylo hlavně vinou velmi slabého zakončení. Od půlky zápasu už nám v tom bránily tyče, břevna ale i velmi dobře chytající brankář hostů. Nakonec naše střelecké trápení protrhl Andy a v krátkém čase se nám podařilo vstřelit další tři branky. Dobrý výkon pokračoval, ale gólově jsme se opět zasekli, a tak jsme na jednom hřišti prohráli 4:6. Podrželo nás ale druhé hřiště, kde to vzadu Šeflis zavřel a za více jak hodinu hry dostal pouze 1 gól a ještě chytil penaltu. Celkově tedy velmi gólově chudých 16:7.

Barrandov
O dvě hodiny později hrála druhá parta na Barrandově a potvrdila herní pohodu, která u nich momentálně panuje a je vidět, jak si ji kluci užívají. Opět parádní akce a dobré individuální výkony. I když byla o výsledek celý zápas poměrně tahanice, tak herně jsme jednoznačně dominovali. Soupeř si s rozehrávkou nedělal velkou hlavu a tak si kluci, hlavně vzadu, vyzkoušeli i odhad na vysoký míč a nějaké ty hlavičky. Poslední čtvrtinu jsme si vyzkoušeli i netradiční rozestavení 1 - 3 - 1, které kluky nutilo více mluvit při přebírání hráčů a vůbec vnímat hru zase trošku jiným způsobem.

Ondrášovka
Další den a hned 2. předkolo Ondrášovky. Hned první zápas a jak se ukázalo později, jeden z těžších soupeřů - Čafka. Její velmi dobrý výkon a naše tradiční pomalé rozjezdy způsobily přetahovanou až do posledních minut. Nějaké góly jsme soupeři nabídli z naší rozehrávky ale cenné bylo to, že se po obdrženém gólu kluci vždycky hecli a do minuty jsme dali branku my. To nás vlastně provázelo celým turnajem. Vždy jsme dokázali dobře reagovat. Zápas s Meteorem se nesl v podobném duchu, ale soupeř kousal daleko méně. S Čakovicemi jsme měli velmi dobrý úvod, ze kterého jsme ale vytěžili pouze jeden gól a pak jsme na sedm minut úplně vypadli z rolí. Soupeř ale, i díky smůle a skvělému Lukymu v bráně, nedokázal skórovat, a tak jsme i třetí zápas zvládli a vyhráli. Další zápas s Admirou byl z naší strany asi nejvíce kontrolovaný a díky výhře si z předstihem zajistili postup do další fáze Ondrášovky. To bylo ze začátku hodně znát v zápase se Střešovicemi. Brzké dva góly v naší síti a nám se to nedařilo zlomit. V závěru za stavu 3:2 pro soupeře si vzal hlavní slovo Roubas. Nejdříve si došel pro penaltu, kterou i sám proměnil a za pár desítek vteřin pak rozhodl povedenou střelou na zadní. Nakonec tedy 5 zápasů, 5 výher a postup z prvního místa.

Slavia
No a protože doháníme zápasové manko, přivítali jsme hned další den doma Slavii. Byli jsme zvědaví, jak si kluci poradí v zápase s velice dobře pohybově vybaveným týmem po dvou náročných dnech. První čtvrtku se opakoval scénář z takovýchto zápasů se silnými soupeři. Trvá nám, než se dokážeme srovnat s tempem zápasu a čtvrtku prohrajeme na obou hřištích. Po poločasové poradě, kde jsme řešili hlavně rychlé dostupování a důraz v soubojích, už to bylo o něčem jiném. Soupeř už neměl tolik prostoru a naopak my jsme dokázali dát několik hezkých gólů, kdy si to dokážeme připravit až do prázdné branky. Nakonec i se silami jsme vydrželi, i když si kluci opravdu sáhli hluboko do rezerv a i když jsme ještě čtvrtiny natáhli na 20 minut místo 17, tak jsme poslední čtvrtku na jednom hřišti dokázali vyhrát.

Dukla JM
Tento víkend nás čekal pouze jeden zápas a to na rosou pokrytém domácím pažitu při sobotním dopoledni. Soupeřem byla Dukla JM. Hned od začátku bylo jasné, že si dnes kluci zastřílí a brankáři příliš nezachytají. Oproti původnímu plánu jsme tedy protočili 4 brankáře a od poloviny zápasu stáhli hru na 4+1. Oproti minulým zápasům to ale tentokrát nebylo tolik ke koukání, i když pár momentů se vypíchnout určitě dá. Třeba Bejčkys předvedl téměř s konečným hvizdem akrobatické zakončení, za které by se nestyděl ani sám Zlatan a přehodil vyběhnutého brankáře. Krásný moment. Vývoj zápasu přímo vybízel k tomu, aby si kluci zkusili to, na co si třeba v těžších zápasech ještě netroufnou. V tom zase vynikal nejvíc Davča, který vyšvihl přešlapovačku následovanou pořádnou pumelicí. Tady by se to zase dalo přirovnat k Ronaldovi. Více takových momentů ale nebylo a tak to celkově působilo takovým upracovaným dojmem i když z toho nakonec bylo vysoké vítězství.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII
1.FC Barrandov - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - SK Slavia Praha
FC Tempo Praha - FK Dukla JM