FC Tempo Praha

U8: Úspěšný Kofola Cup

22.4.2022 18:21   Theodoros Draksl  

Skvělé šesté místo ze čtyřiadvaceti týmů obsadili Tempáci na turnaji v Hradci Králové.

V pátek a sobotu 15.4. a 16.4. se kategorie U8 účastnila Kofola Cupu v Hradci Králové. První den nás čekala skupina se Slováckem, Příbramí, FŠ Třebíč, Svitavami a domácím Hradcem Králové.

U8: Šesté místo na Kofola Cupu v Hradci Králové U8: Šesté místo na Kofola Cupu v Hradci Králové
Před prvním zápasem jsme u kluků apelovali především na to, aby se nenechali strhnout hrou soupeře a hráli hru, kterou umí a ukázali se především po individuální technické stránce. To se jim zpočátku dařilo a nakonec z toho byla těsná výhra nad Slováckem 5:4 a víceméně jednoznačné zápasy proti Příbrami (15:0) a Fotbalové škole Třebíč (9:3). Pak přišel zápas proti Svitavám, které nám dokázaly svou tvrdostí a velmi přímočarou rozehrávkou od gólmana hru znepříjemnit a ve výsledku jsme po bojovném výkonu prohráli o dva góly. Poslední zápas dne s Hradcem Králové byl zároveň zápasem, který měl za úkol rozmotat boj o postup do jednotlivých skupin pro první tři týmy v té naší. Na hranici fyzických sil naši svěřenci předvedli neskutečný výkon a výhra 7:3 nás posunula společně se Svitavami do zlaté skupiny o 1. až 6. místo. V tomto klání, stejně jako po zbytek turnaje, byli velkým faktorem naši rodiče, kteří vytvořili po družbě s fanoušky Slovácka kotel, jehož chorály zněly celým stadionem.

Společně s námi z naší páteční skupiny postoupily do té sobotní zlaté i Svitavy a doplnila nás Sigma Olomouc, Slovan Liberec, slovenský Spartak Trnava a polské Zagłębie Sosnowiec. Svitavy výrazně zlepšily svůj výkon z předchozího dne a vyhrály nad námi 5:1, ovšem, stejně jako po celý zbytek dne, to bylo především z toho důvodu, že jsme nedokázali přetavit herní dominanci v góly, respektive produktivitu, která by byla vyšší než soupeřova. Následující tři zápasy s Trnavou (2:3), Olomoucí (5:7) a Libercem (3:4) toho byly důkazem. Jediný tým, který nás tedy dokázal na turnaji vyloženě přehrát, bylo polské Zagłębie Sosnowiec, které dokázalo ve své páteční skupině výrazně porazit například Slavii. S polským soupeřem jsme se tedy rozešli se stavem 1:9.

Celkově musíme s trenéry hodnotit turnaj jednoznačně pozitivně, hra kluků nás velmi potěšila a zároveň dodala spoustu motivace do další práce. Celkové 6. místo mohlo být nakonec ještě lepší, ale to se občas stane, pro hráče to byla velká škola. Mimo nich musíme vyzdvihnout i jejich rodiče, kteří, jak již bylo zmíněno, vytvořili skvělou atmosféru, ve které bylo radostí hrát.