FC Tempo Praha

U9: Sporting Lisabon a PSG

24.6.2022 12:31   Dominik Kadlec  

Tempáci na turnaji v Třebíči porazili portugalský tým a s francouzským remizovali.

O víkendu jsme se s kategorií U9 zúčastnili kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje Třebíč Open. Největším tahákem byla účast Paris Saint-Germain a Sportingu Lisabon, ale účastnily se i přední slovenské týmy Spartak Trnava či MŠK Žilina, z Čech také nechyběla špička - AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Zbrojovka Brno a další. Celkově se turnaje účastnilo 20 týmů. Z toho my měli jako jediní dva týmy.

U9: Tempáci na Třebíč Open uhráli remízu s francouzským PSG U9: Tempáci na Třebíč Open uhráli remízu s francouzským PSG
Tým Tempo 1 bojoval o medailové umístění, ale nakonec skončil na 5. místě, kvůli smolným ztrátám v některých utkáních, například nás mrzí remíza se Slavií Praha 1:1, kdy jsme po dlouhou dobu vedli 1:0 a měli šance na pojištění výhry, nakonec jsme ale remízovali. Tyto dva body by nám stačily na medailové umístění a Slavia by naopak byla pátá. Vrátili jsme se tedy bez medaile, ale jako jediní spolu s PSG jsme porazili Sporting Lisabon, a to 1:0. S PSG, za něž hrál například syn Angela Di Marií, jsme remízovali 2:2. A nedá se říct, že by to byly nezasloužené výsledky, kluci se soupeři vyrovnali ve všem nebo můžeme říct, že se Sporting a PSG dokázali vyrovnat nám? Soupeř vzhledem ke svému jižanskému naturelu vypadal ladněji, ale efektivita v obcházení, přihrávkách byla stejná. Nakonec si z hlavy pamatuji umístění první sedmičky. Sporting Lisabon, Zbrojovka Brno, Slavia Praha, PSG, Tempo Praha, Spartak Trnava, Sparta Praha.

Tým Tempo 2 skončil nakonec na 16. místě, umístění mohlo být o něco lepší, ale pár bodů kluci zbytečně poztráceli. Tím, že jsme měli více proher než výher, tak občas kluci ztráceli víru. Nakonec ale dokázali ještě zabrat a nějaké body uhrát. Stejně jako u první skupiny vidíme v této skupině kluků potenciál, jen jsou v tuto chvíli limitovaní napříkla výškou nebo některými nedostatky v technice, orientaci na hřišti, ale budeme trénovat a kluci se budou zlepšovat, a s tím jak porostou, tak jsme přesvědčení, že klidně mohou porážet soupeře, kteří je tentokrát porazili.

Třebíč Open nebyl tradičně jen o fotbale, ale také o hlubším poznání se rodičů s trenéry, ostatními kluky a jednotlivých kategorií navzájem. Byli jsme tedy opět od kategoríí U7 po U12 všichni ubytování ve společném kempu. Večery byly pro některé dospěláky náročné, a to i pro ty, kteří šli spát, protože mladší ročníky dokázali vydržet až do ranních hodin, ale věřím, že se víkend líbil všem.

Myslím, že šlo o podařenou skoro tečku za sezónou, protože ještě nás čekají tréninky, Tempo Cup a krásná akce Tempoden. Z těch už ale články nebudou, a tak chci poděkovat za skvělou sezónu se skvělým ročníkem FC Tempo Praha 2013, jelikož jsem děkoval v předchozích článcích rodičům a klukům. Tentokrát poděkuji celému realizačnímu týmu, ve kterém má každý svou roli a ta je nenahraditelná.  S přechodem do starší přípravky svou součinnost ještě prohloubíme a budeme společně rozvíjet kluky tak, aby další sezóny byly ještě úspěšnější než tato a hlavně, aby si všichni všímali toho, jak máme zajímavé, šikovné a sebevědomé kluky a zároveň vybudovanou kulturu spolupráce hráč – trenér - rodič.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)