FC Tempo Praha

U7: Hodnocení sezony

7.7.2022 9:16   redakce  

Nejlepším momentem sezony je pro mě každá povedená klička, vstřelený gól a dětská radost, která potom následuje, říká trenér Jiří Doležal.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Hlavním cílem bylo u dětí nadále rozvíjet lásku k pohybu, ke sportu a hlavně k fotbalu. Dalšími úkoly bylo především zlepšovat jednotlivce v individuálních činnostech s míčem a vychovávat fotbalisty, kteří se nebojí tyto dovednosti použít.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Z mého pohledu na jedničku. Děti udělaly velký pokrok a fotbal je baví a žijí jím. Výsledky jsou v této kategorii irelevantní.

Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Nadále pokračovat v režimu, který jsme nastolili. Neustále rozšiřovat paletu kliček a tlačit děti k samostatnosti a odvaze. Nesmíme opomenout ani rozvoj všestranných pohybových schopností. K tomu přibude zase určitá nadstavba, kdy se budeme bavit o různých nových situacích na hřišti a jak se v nich chovat.

U7: Tempáci na turnaji Třebíč Open U7: Tempáci na turnaji Třebíč Open
Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Otázka, která asi není úplně mířená na naši věkovku. Každopádně bych rád vyzdvihnul, jaký kolektiv se u nás formuje. Děti chodí často ovázány klubovými barvami a transparenty a podporují náš klub, utvořilo se spoustu nových přátelství a Tempo se pro většinu z nich opravdu (stejně jako pro mě) stalo druhým domovem.

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Co se nejlepšího momentu týče, tak určitě nelze vybrat jeden. Za mě to je každá povedená klička, vstřelený gól a dětská radost, která potom následuje. Nejhorší moment si v tuto chvíli vybavuji jeden a to když si Riki Agis v závěru sezóny zlomil na zápase proti Hájům klíční kost. Tímto mu ještě jednou přeji rychlé uzdravení!

Jaký soupeř vás v sezóně nejvíc zaujal, prověřil nebo překvapil?
Jako trenér se snažím vnímat hráče jako jednotlivce a to jak naše, tak i soupeře. Mě osobně nejvíce překvapil a zaujal klučina z Rakovníka na turnaji na Karlštejně. Ten předváděl neskutečné věci. Vděčný jsem byl však za jakéhokoliv soupeře. Jelikož v U7 se ještě nehraje žádná soutěž, byli jsme zcela závislí na tom, jaké zápasy/turnaje se mi podaří zařídit a domluva je s některými lidmi opravdu obtížná… Tímto bych tak chtěl poděkovat všem trenérům, se kterými se nám podařilo za poslední rok něco vymyslet!

Jak jste spokojen s kvalitou soutěže, kterou jste hráli? Kromě mistrovských zápasů hrají týmy hodně přípravných utkání, kde si obtížnost soupeře můžeme zvolit. Vnímají hráči, že jde "jen" o přátelák?
Na otázku jsem víceméně odpověděl o odstavec výš. Ještě doplním, že děti určitě ještě nerozlišují, zda jde/nejde o přátelák. Každý zápas je pro ně zážitek.

Od letošní sezóny používáme kameru Veo, ale většina trenérů a týmů natáčela zápasy nebo tréninky už předtím. Jak pracujete s videem ve vaší kategorii a jak na to reagují hráči?
S trenéry jsme si natočili pár tréninků a zápasů, avšak nikoliv na kameru Veo. Tu i tak vnímám jako velký posun pro celý klub. Jakožto "ajťákovi" se mi líbí, jak moderní technologie ovlivňují fotbal a umožňují se posunout zase o level dál.

V této sezóně postoupil náš A tým do Přeboru a sehrál pohárové finále se skvělou podporou Tempáků. Jaký to byl zážitek a jak často vy osobně nebo vaši hráči chodí na áčko?
Finále poháru bylo fantastické. Já osobně byl bohužel nemocný a zmohl jsem se jen na sledování livestreamu z postele, ale za dobu, co jsem na Tempu, to beru jako jednu z nejvydařenějších akcí. V áčku znám spoustu kluků a v porovnání s předešlými lety jsem tuto sezónu viděl určitě mnohem víc zápasů. Zafandil jsem i devatenáctce, která úspěšně zvládla baráž, k čemuž klukům moc gratuluju. Tahle sezóna mě prostě hrozně bavila napříč všemi kategoriemi a už se těším na další! Co se týče malých Tempáků, tak už i některé z nich jsem zahlédl, jak fandí starším kategoriím, což mě samozřejmě také těší.

Jaký tým, případně jaké týmy z profesionálního fotbalu vás herně inspirují a proč?
Já jsem velký Slávista, takže dost sleduji českou ligu, která je velmi fyzická a není tam bohužel příliš individuálních dovedností, co bychom mohli ukazovat prckům. Ze světa pak rád sleduji týmy jako Chelsea, Dortmund nebo Villareal,

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor...
Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří mi pomohli zvládnout moji první sezónu jako hlavní trenér. Sezónu, která byla nesmírně zábavná a naplňující, ale také velmi vyčerpávající. Konkrétně to jsou Theo, Péťa, Adam, Borkys, Čermi, Prochy a nesmím zapomenout ani na naši vedoucí Janu, která byla celou sezónu naprosto bezchybná. Děkuju i Páťovi z U8 za skvělou spolupráci a za to, že mi byl vždy při ruce, když jsem potřeboval s něčím poradit.

Osoby:

Jiří Doležal