FC Tempo Praha

Muži A: Zasloužená výhra nad ČAFC

28.8.2022 15:58   redakce  

Stínem zápasu je zničené hřiště, jelikož soupeř sobecky nepřistoupil na změnu povrchu. Ohlasy uvnitř článku!

Ještě se nezačalo hrát a už bylo zaděláno na napjatou atmosféru. Tři čtvrtiny hřiště byly pokryty vodou, ale se soupeřem se nedalo na ničem domluvit. Nebudu tady rozebírat nesmyslnost celého rozhodnutí a důvody, které k tomu soupeře vedly, ale výsledkem je totálně zničené hřiště a samozřejmě tím utrpěla i kvalita utkání. Vše jen kvůli sobeckosti některých jedinců na straně soupeře v čele s kapitánem Machurkou.

Fotbalové dění bylo poměrně vyrovnané. Začali jsme výborně a Babický se ocitl v tutovce, kterou na brankové čáře vykopl hostující obránce. Pak jsme vyrobili hrubici v rozehrávce a Sochora vychytal výborným zákrokem Pacovský. To nás trochu rozhodilo a zelení nás začali zlobit. Naštěstí jsme vše ustáli a hra se zase začala přelévat k brance ČAFC. Celé utkání nakonec rozhodly dvě slepené branky po půlhodině hry. Nejprve si na kluzkém terénu neporadil brankář Štěpánek (ten, který už při rozcvičení vyřvával přes celé hřiště, co si to dovolujeme, že nikde přece žádné louže nejsou), míč mu sjel k Sedlářovi, který posunul na Cejnara a jeho střelu do prázdné branky již Machurka nedoběhl - 1:0. Za chviličku jsme předvedli pohlednou kombinační akci. Cejnar se krásně uvolnil, posunul na Sedláře, který obešel Machurku (další obhájce skvěle připraveného hřiště, který uklouzl na vodě, když okolo něj probíhal náš útočník) a zakončil. Štěpánek jeho pokus vyrazil, ale na brankové čáře byl důrazný Rakušan a svůj premiérový start v základní sestavě ozdobil gólem - 2:0. V tuhle chvíli jsme měli navrch, šance se už ale do poločasu neurodily ani na jedné straně.

Po přestávce jsme se soustředili na perfektní defenzivu a snažili jsme se vyrážet do brejků. Hosty jsme drželi daleko od nějaké šance, ale jednu si přece jen vypracovali. Tečovanou střelu vyrazil Pacovský před sebe a u dorážky už všichni viděli míč v brance. Pacovský ale předvedl skvělý zákrok a střelu vyrazil na rohový kop. Nebezpečný přímý kop Matouška skončil vedle, což bylo vše, co hosté předvedli. My jsme se dostali do brejků, ale bohužel Štěpánek se tentokrát zaskvěl a ušetřil svůj tým minimálně o dva inkasované góly. Po divokém výsledku 7:7 v Kolovratech jsme udrželi čisté konto a máme tři body. Karma je zdarma a ve finále jedinou výhru si hosté odvezli v tom, že nám zápas zničil hřiště. Jeden ze sobeckých jedinců už ale na začátku poznamenal, že když si hřiště před týdnem zničili oni, tak proč ne my?

Trenér Petr Vanko: "Po Kolovratech jsme byl zklamaný a ztracené body jsme chtěli získat doma za každou cenu, i kdyby to nebyl pěkný fotbal. Soupeř nám trochu pomohl, protože předzápasové tanečky kluky nabudily a odmakali jsme to. Každý týden se zlepšujeme v detailech, které si ukazujeme a jsem rád, že se na tom celý tým snaží pracovat a přenést si to do mistráků. Chtěl bych pochválit týmový výkon do defenzivy v čele s Pacim, byli jsme nebezpeční i v útoku, ale stále ještě musíme pracovat na ztrátách míče. O víkendu nás čeká Kopanina, která by to potrestala, ale samozřejmě se pokusíme urvat nějaký bodík a překvapit na hřišti vedoucího týmu."



Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 2:0 (2:0) Video ze zápasu