FC Tempo Praha

U15: Další otočený zápas

29.8.2022 23:44   Petr Havlíček  

O výhře 2:1 v Benešově rozhodl až v poslední minutě David Tkač.

Druhý mistrák nás zavedl po změně hrací plochy z podmáčené trávy na umělku do Benešova, kde jsme první půli zaslouženě prohráli, protože jsme nebyli dostatečně aktivní a velkou část poločasu tak nějak prospali. I tak jsme soupeře pustili v podstatě do jediné vážnější šance a gól jsme jim darovali chybou v rozehrávce. Nahoře jsme se dostali do tří zajímavých pozic, z nichž jsme ale netrefili bránu. Byli jsme ale málo v pohybu, nebylo tam dost náběhů za obranu a bez míče jsme hráli málo agresivně a spoléhali jeden na druhého.

Ve druhém poločase jsme se ve všech aspektech zlepšili, hned od začátku jsme si vytvářeli šance, ale některé z nich jsme trestuhodně neproměnili. Domácí jsme pustili v podstatě do jediné střely z odraženého míče na začátku poločasu, potom už to bylo jen o sbírání dlouhých míčů Benešova a následné rozehrávce. Vyrovnání přišlo po dobrém míči za obranu a úniku Vítka Plachého. Potom naše obléhání pokračovalo, jen v některých situacích chybělo více klidu před vstupem do vápna. Vítězný gól jsme si nechali až na poslední minutu, kdy se David Tkač hezky otočil ve vápně a s přehledem uklidil míč k tyči.

V tomto zápase jsme byli lepším týmem, i přes méně aktivní výkon si vytvořili dost šancí na to, aby vítězství bylo klidnější. Je proto třeba šance lépe proměňovat a hrát aktivně a agresivně po celou dobu zápasu, jinak nás každý soupeř může potrestat. Kluci podruhé za sebou ukázali schopnost otočit zápas, to je do dalšího průběhu sezóny velmi cenné. Určitě ale musíme odstranit momenty jako náš presink v chůzi v prvním poločase nebo několik dobře kopnutých rohů, které proletí malým vápnem bez toho, aniž bychom šli tvrdě a hladově za gólem.

Zápasy:

SK Benešov - FC Tempo Praha 1:2 (1:0)