FC Tempo Praha

U16: Tragický vstup do utkání

30.8.2022 0:33   Jan Šindelář  

Tempáci herně nezklamali, ale trápí je koncovka a chyby v obraně.

Patnáctá minuta zápasu a prohráváme 0:3. Ačkoliv průběžný výsledek vypadal hrozivě, hře na trávníku neodpovídal. Bohužel soupeře do šancí pouštíme svými taktickými chybami a nezodpovědností. Sami si vytvoříme řadu šancí, které ale nedokážeme zakončit s chladnou hlavou. Nakonec jsme přeci jen do půle dokázali zkorigovat výsledek a do šaten se odcházelo za stavu 2:4.

Ve druhé půli hosty přišpendlíme na jejich obranné polovině, dobře kombinujeme, dostáváme se do průnikových přihrávek, ale opět selháváme v zakončení. Soupeř hrozí z rychlých brejků a jeden takový proměňuje - 2:5. Kluci ale ihned korigují a na hřišti je v tu chvíli pouze jeden tým, Tempo. Odvážně presujeme, sbíráme dlouhé míče do brejků hostů a dostáváme se do nebezpečných situací ve vápně. Přichází však roh soupeře, gól zády na 3:6 a je rozhodnuto. Konečné skóre se nakonec zastavilo na stavu 3:7.

Druhá, pro kluky krutá porážka. Opakujeme stále stejné chyby dokola a stačí na nás jednoduchá účelná hra soupeře. V trénincích pracujeme na obranném postavení, zajištění, ale pokud budeme dělat velké individuální chyby, nebudeme úspěšní. Kluky musím naopak pochválit za nasazení po celých 90 minut. Odměnou jim byly tři krásné branky a spousta šancí. Soupeři gratuluji k vítězství a zisku zasloužených tří bodů.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FAAZ Praha 3:7 (2:4)