FC Tempo Praha

Muži B: Doma smolně bez bodu

31.8.2022 9:28   David Čtrnáctý  

Benfika nedokázala ani jednou prolomit hájeckou obranu.

Ve 4. kole jsme na domácím hřišti přivítali dvoubodové Háje Jižní Město. Po aktivním vstupu do zápasu jsme rychle pochopili soupeřovu herní taktiku, což teda nebyl až takový problém, protože moc složitá nebyla. O něco větší problém byl, že se nám nedařilo prosadit v pokutovém území soupeře, přestože jsme měli několik příležitostí z rohových kopů. Dokázali jsme se z nich dostávat do zakončení, ale obránci naše pokusy často blokovali, nebo jsme nemířili dost přesně. Ještě vetší problém ale přišel ve 43. minutě, kdy jsme se paradoxně konečně trefili do brány. Klekyho hlavička sice zapadla na přední tyč, ovšem do naší sítě, a tak se Háje dostaly šťastně do vedení. Před koncem poločasu jsme stihli ještě jednu nebezpečnou akci z levé strany, utažená střela však těsně minula horní tyč. Do kabin jsme tak odcházeli s jednogólovou ztrátou.

Navzdory soupeřově vytrvalé obraně jsme po přestávce věřili v otočku. Nejblíže gólu byl ve druhé půli Žlouďas, který ze standardní situace nastřelil ukázkové břevno, po kterém bohužel nikdo nedokázal odražený míč dotlačit za brankovou čáru soupeřovy svatyně. S přibývajícími minutami Háje, s cílem narušit naše snahy o vstřelení kýžené vyrovnávací branky, přistoupily k osvědčené taktice zdržování hry poleháváním na hřišti. V nastaveném čase (v našich očích samozřejmě absolutně neadekvátní porce minut vzhledem k opakovanému ošetřování protihráčů) se pro jistotu na straně hostů ještě dvakrát střídalo.

Co k tomu říct, těžký zápas, který jsme odbojovali, ale bohužel se nám nepodařilo skórovat (do správné branky), což má za následek fakt, že Háje mají po úvodních 4 kolech na kontě 5 bodů (o 1 méně než my), přestože sami dali 1 gól (o 9 méně než my). Po hořké prohře 0:1 na domácí půdě si budeme chtít spravit chuť již tuto sobotu, kdy nás venku čeká Tělovýchovná jednota Březiněves.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FC Háje Jižní Město 0:1 (0:1)