FC Tempo Praha

Muži A: Cenné body z Kopaniny

5.9.2022 13:19   redakce  

Na žhavé půdě jednoho z favoritů celé soutěže jsme dokázali vyhrát 2:1. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Nemohli jsme mít lepší vstup do zápasu. Sedlář hlavičkou posunul na Cejnara, který přešel přes Krejčího a jeho pobídku před branku zužitkoval po výborném náběhu Rakušan - 0:1. Studená sprcha pro domácí již po několika sekundách. Navíc se nám dařilo velmi dobře pracovat bez míče a výbornou defenzivou jsme Kopaninu do ničeho nepouštěli. Bohužel si však domácí pomohli rohovým kopem. Hovorkův přetažený centr našel Flakse a jeho pokus usměrnil do sítě Krejčí - 1:1. Bohužel ale stál v metrovém ofsajdu, což bohužel k naší smůle pomezní rozhodčí neviděl. Do přestávky si obě mužstva vytvořila po jedné tutovce. Urban obral o míč naše obránce a postupoval na Pacovského. Vracející Kleček trochu vytěsnil domácího střelce z ideální pozice a Pacovský jeho tvrdou střelu nadvakrát zneškodnil. Na druhé straně měl loženku Cejnar, ale samostatný nájezd rovněž vychytal Zavadil, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Muži A: FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 1:2 Muži A: FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 1:2
 Vyrovnávací gól z ofsajdu došel "odplaty" velice brzy. Na rychle rozehraný aut Rakušanem domácí obrana reagovala velmi pomalu a Sedlář se ocitl ve velké šanci, kterou vyrazil Zavadil. Míč se dostal ke Kostkovi a jeho střelu si Krejčí srazil do vlastní branky - 1:2. Za několik okamžiků mohlo být ještě lépe. Pěknou kombinační akcí do pokutového území jsme se dostali k finální přihrávce, která byla sražená a kopal se rohový kop. Bohužel si rozhodčí nevšiml, že nestíhající Kučera nesmyslně srazil Rakušana v náběhu na zadní tyči, a tak jsme si opět pouze na videu mohli prohlédnout i druhou situaci, kde jsme se mohli cítit výrazně poškození. VAR ale bohužel v přeboru asi dlouho nebude. Hrál se velmi náročný zápas a naše obrana začala prožívat velmi těžké chvilky. Domácí měli tři výrazné možnosti na vyrovnání. Jednu si pokazili sami, když jsme propadli v obraně, ale Ptáček finální přihrávkou vyhnal Šalanského a ten tísněn Pacovským mířil v těžké pozici hodně mimo. Druhou zachránil Babický, když finální přihrávku Mejdra dokázal vykopnout z branky po tlaku Veleby. No a do třetice nám pomohla branková konstrukce, když se uvolnil Mainolfi a střelu z hranice pokutového území zakroutil na zadní tyč. My měli už v nastavení obrovskou šanci, ale Klouček samostatný nájezd zakončil velmi ledabyle a hlavně mimo branku. Místo sprintu zpátky však slyšel hvizd hlavního rozhodčího a radost celého týmu z velmi cenných tří bodů.

Trenér Petr Vanko: "Nesmírně cenné tři body. Narazili jsme na velmi těžkého soupeře a hráli jsme asi víc bez míče, než jsme zvyklí. O to víc si cením poctivého výkonu, kdy si kluci sáhlo na dno fyzických sil, ale uběhali jsme to a odbojovali a šli jsme tím štěstíčku trochu naproti. V jedné fázi druhého poločasu měl soupeř veliký tlak, který pramení z jejich fyzické převahy a kvality, ale taky ze zbytečných ztrát míče našich útočníků. Tam máme určitě větší kvalitu a je potřeba se na to zaměřit. Na Kopanině se určitě vyhrávat nebude a tyto tři body si cením hodně vysoko. Teď je hlavně musíme potvrdit doma s Královicemi."




Zápasy:

FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 1:2 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:24)