FC Tempo Praha

Muži B: 4 příběhy sobotního dopoledne

5.9.2022 23:22   Martin Petřek  

Čtyři branky inkasovala Benfika v Březiněvsi.

Výsledek byl nejspíš předpovězen mými čtyřmi buchtami k snídani. Toho dne (sobota 3.9.) nás los zavedl do nejvzdálenější fotbalové destinace v naší soutěži. Bylo slunečné sobotní dopoledne a v Březiněvsi byli všichni střízliví na nohách a nestřízliví se o to hořečnatě pokoušeli. Mělo totiž přijet slavné Tempo i se svým moderátorským triem podcastu 4 až 5 piv (Spotify). Bohužel pro diváky v nominaci figurovala pouze dvě jména. Arntz a Hyršl.

1) Čtyři zmeškané hovory
Hned po příjezdu bylo ve vzduchu cítit něco znepokojivého. Tým byl takřka kompletní. Chyběla ovšem jedna osoba, která měla pro základní sestavu nepopiratelně stěžejní význam. Hyršl se neobjevil na srazu s jeho šoférem Arntzem. Ten mu nechal před svým příjezdem už čtyři zmeškané hovory, ale Moris to ne a ne zvednout. Nakonec Majklova snaha skončila neúspěchem (nechal mu čtyři vulgární zprávy) a Petr Dedek se uvrhl do svých myšlenek, z kterých chtěl uvařit novou vítěznou sestavu (4-4-1-1)

2) Čtyři písmena údivu
Při vstupu do hlavní budovy na nás dýchla velikost klubu, který se mohl chlubit velkou sbírkou pohárů za čtvrtá místa a mnoho pohárů obohacených čtyřkarátovými diamanty. Vskutku pěkné prostředí. To hlavní, co následovalo, byla základní sestava našeho mančaftu, která se musela obejít bez Morise. Celý tým v napětí očekával, jak to trenér Dedek sestaví a jak naloží s útočnou mašinou Arntzem, který by se svou kvalitou mohl hrát například ve Velké Kraši. Velká očekávání jsem měl i já, jelikož jsem měl dva tréninky po sobě bez absence. Sestava zněla následovně: Filip, Klajbl, Rejmíš, Šváb, Pytlíček, Žalud, Havlíček, Plíšek, Tokar, Čtrnáctý, Jirák.

Arntz: "Cože?"

Já: "Cože?"

3) Čtyři fáze nominace
Sestava byla pro nás dva překvapivá, ale časem nám došlo, co vedlo trenéra k takovému rozhodnutí. Majklův výkon by byl nejspíš poznamenaný absencí Hyršla a Barocha, jejichž vzájemná chemie na hřišti i mimo něj často rozhoduje zápasy. Majkl si tak mohl dát kafíčko za čtyři pětky a jít rozchytat gólmana. Proč Petr nedal prostor mě v základní sestavě, je jasné. V mém případě se totiž řídí tzv. čtyřmi fázemi nominace. 
1) Nebýt v nominaci
2) Nebýt v nominaci, ale být na soupisce
3) Být v nominaci, ale nebýt v základní sestavě
4) Být v nominaci a být v základní sestavě
Příští zápas tedy nemá základní sestava kam utéct. 

4) Čtyři smolné góly
Zápas začal první minutou a skončil minutou devadesátou. Během této doby soupeř dokázal vstřelit čtyři góly, na které jsme nedokázali dostatečně odpovědět tak, abychom je znervóznili nebo ohrozili jejich vedení. Šance ovšem byly na obou stranách. Jejich proměňování bylo ve prospěch Březiněvsi. Stav nezvrátilo ani obohacení sestavy mnou a Majklem. Vítek jim jako poděkování nechal v trávníku čtyři centimetry širokou a čtyři decimetry hlubokou díru po jeho pádu na koleno. Jeho přítelkyně však může být v klidu. Vítek je, i přes svůj věk, v pořádku. Nebyl to náš den, ale jedeme dál.

Zápasy:

TJ Březiněves - FC Tempo Praha B 4:0 (0:0)