FC Tempo Praha

U15: Škoda ztráty v Písku

6.9.2022 23:41   Petr Havlíček  

Tempáci poprvé prohráli, s domácím Pískem 2:3.

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Písku, kde nás čekal houževnatě bránící soupeř se dvěma vysokými hráči nahoře. Do utkání jsme, myslím, opět celkem dobře vstoupili, když jsme byli hodně na míči a vytvořili si zajímavé situace, i když jsme se z nich nedokázali dostat do vyložených šancí. Postupem času ale naše aktivita upadala a hlavně přibývalo vypínání ze hry. Přesto jsme se dostali do vedení 1:0 po chytře a rychle rozehraném přímém kopu. Pak jsme tam měli ještě dvě velké šance Adama Ondráška, na druhé straně po naší velké nepozornosti při dohrávané standardní situaci mohli domácí srovnat.

Zápas se zlomil v úvodních minutách druhé půle, kdy jsme měli tři hodně zajímavé pozice ve vápně soupeře, ale vždy chyběl kousek k tomu, abychom se dostali do šance. Po těchto situacích jsme dostali gól z rohu, krátce po rozehrání byla ve vápně soupeře hodně sporná situace, která zaváněla penaltou, a v podstatě z odkopu od brány jsme dostali další branku na 1:2. Rychlý obrat nás poměrně dost položil, Písek pokračoval v nepříjemné, bojovné hře, utkání chytře kouskoval a my jsme si nedokázali vytvořit nějaké šance nebo dostat domácí pod tlak. Naopak na druhé straně jsme po sérii chyb dostali na 1:3. Ke konci jsme si přeci jen nějaký tlak vytvořili, ale snižující gól přišel pozdě, až v 78. minutě, a přestože jsme se ještě dostali do zajímavých pozic, bránu jsme netrefili, a odvezli tak porážku 2:3.

Myslím, že šlo o vyrovnaný zápas, v němž nebylo moc šancí ani na jedné straně. Oba týmy kromě gólových situací měly jen pár dalších příležitostí, my možná o jednu nebo dvě víc. Utkání jsme ztratili v prvních 10 minutách druhé půle, po kterých jsme místo vedení 2:0 nebo 2:1 prohrávali 1:2. My jsme v klíčových momentech udělali víc chyb. Tyhle chvíle ale zápasy rozhodují, celkově jsme v zápase byli málo nebezpeční dopředu, chybělo efektivnější řešení 1v1 nebo přihrávka kolem pokutového území. Zaměřit se musíme i na lepší postavení středových hráčů a krajních obránců v ofenzivě.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 3:2 (0:1)