FC Tempo Praha

Muži A: Přesvědčivé vítězství

12.9.2022 9:54   redakce  

Tempo zápas s Královicemi zcela ovládlo a zvítězilo zaslouženě 3:0. Sestřih, ohlasy i fotogalerie uvnitř článku!

Od úvodu jsme byli aktivní a dařilo se nám soupeře přitlačit. Vytvořili jsme si šance, celý tým pracoval zodpovědně do defenzivy, a tak se hrálo převážně na polovině Královic. První branku nám ještě asistent rozhodčího pro ofsajd neuznal, ale do vedení jsme se nakonec dostali i regulérním způsobem. Další dobrý presink vedl k zisku míče, Babický poslal přihrávku mezi obránce, kde Lády pod tlakem Cejnara a Sedláře nezasáhl dostatečně důrazně a Sedlář potvrdil svou skvělou formu v úvodu sezóny a obstřelil brankáře - 1:0. Ještě do poločasu jsme měli několik příležitostí náskok navýšit. Kostkův gól neplatil pro ofsajd a další slibná přečíslení a šance jsme bohužel řešili zbrkle nebo nepřesně a nebo zasáhl Hubínek v brance.

Muži A: FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:0 Muži A: FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:0
Po přestávce se obrázek hry nezměnil. Rozdíl byl jen v tom, že jsme dokázali dát ještě o gól víc. Rakušan s Cejnarem si počínali dostatečně důrazně, aby se prosadili u postranní čáry, Rakušan odcentroval, Sedlář zalepil těžký míč, patou vyšperkoval situaci na Tomáše Havlíčka, který osamocen prostřelil Hubínka - 2:0. Okénka v obraně našeho soupeře se otevírala čím dál tím víc a trest přišel velmi brzy. Hampapa se neukvapil a prostrčil na Rakušana, rychlá předávka na Tomáše Havlíčka, kolmice na Kloučka, přihrávka před prázdnou a Pytlíček se nemýlil - 3:0. Krásná kombinační akce zasadila poslední úder odevzdaným hostům. Stínem utkání je bohužel zranění Martina Pytlíčka, který si pravděpodobně přivodil výron v kotníku, takže přejeme brzké uzdravení. Na jeho pozici pak kuriózně nastoupil Daniel Skokánek a i jeho přičiněním jsme mohli slavit třetí výhru v řadě.

Trenér Petr Vanko: "Velmi dobrý výkon z naší strany. Soupeř působil trochu odevzdaně, my hráli aktivněji a poctivě a vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom rozhodli už v prvním poločase. Dokázali jsme se vyvarovat i našich tradičních kiksů, a tak dnes můžeme hledat chyby jen v naší finální fázi. Pochvala určitě za obrannou hru celého týmu, i když je potřeba říct, že tohle čisté konto bylo asi z těch jednodušších. Třetí výhra v řadě je určitě povzbuzení do tréninku a jsem rád, že se dokážeme vyrovnat i s absencemi, které máme. Věřím, že stejně jako Pytlajs, se i ostatní zranění či chybějící brzy zapojí, abychom byli zase kompletní."




Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:0 (1:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:63)