FC Tempo Praha

U15: Zasloužená remíza

13.9.2022 15:57   Petr Havlíček  

Tempáci se rozešli s Táborskem smírně 1:1, když až v závěru dokázal z dorážky srovnat Hodánek.

Proti Táborsku jsme měli celkem podařených 30 minut, kterým chybělo jen větší ohrožení branky soupeře a samozřejmě i první gól. Byli jsme ale dost na míči, snažili se hrát do kolma za obranu a hodně akcí hostů jsme bezpečně zastavili kolem půlky hřiště. Bohužel jsme si vytvořili jen dvě vyložené šance, které jsme neproměnili, pořád tam kolem vápna chyběla větší drzost jít sám a do střely nebo nějaká překvapivá kombinace nebo prostrčení. Táborsko mělo hodně nebezpečné rohy, kopali je dobře a měli při nich větší hlad dostat se k míči než my. Jeden z rohů proměnili ve vedoucí gól pár minut před přestávkou.

Druhý poločas už byl daleko rozháranější. Po 13 minutách hry byl po druhé žluté vyloučen hostující útočník, postupně se zápas neuvěřitelně rozkouskoval a bylo složité se proti deseti dostat do nějakého souvislého tlaku. Ještě víc než v první půli nám chyběl překvapivý moment kolem vápna soupeře, tím, že Táborsko zase spadlo níž, nedokázali jsme se tam příliš dostávat. Naštěstí jsme si vytvořili aspoň několik střel a závarů, z jednoho z nich jsme vyrovnali v 77. minutě na 1:1. Chtěli jsme ještě zkusit v závěru zatlačit, ale zápas se ještě víc rozháral - nejdřív dlouhá prodleva při vyloučení trenéra Táborska, neuznaný gól soupeře po faulu na gólmana a další diskuse, takže už jsme se do žádné další šance nedostali.

Bohužel jsme tak opět ztratili body, tentokrát si myslím, že je remíza zasloužená. Táborsko hrálo velmi odhodlaně a kompaktně, my jsme měli v prvním poločase dost fotbalových momentů, ale ve vápnech jsme ze hry nebyli dostatečně kvalitní, zatímco hosté dokázali standardkami zatlačit. Ve druhé půli bychom si proti deseti měli vytvořit určitě víc šancí, ale zápas se strašně rozkouskoval. Přestože jsme teď dvakrát ztratili, řada kluků už se po letní pauze dostává do lepší formy, je vidět, že se kluci rozehrávají a postupně se ve hře víc a víc objevují momenty, které trénujeme a chceme vidět. Teď je třeba v tom pokračovat a potvrdit hlavně gólově.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 1:1 (0:1)