FC Tempo Praha

U13: Marné dotahování ztráty

14.9.2022 15:13   David Perl  

Nepovedená první třetina znamenala v Ústí nad Labem prohru 4:6.

Do Ústí jsme přijeli završit sérií tří těžkých zápasů a věřili jsme, že herně navážeme na předchozí dvě a výsledkově to ještě trošku vylepšíme. Asi ve druhé minutě si sebral odražený míč Oli a namířil si to rovnou k brance - 1:0. Pak jsme se spíš zatáhli a čekali, jak odpoví soupeř. V ideálním případě bychom kvalitně bránili a vyjížděli do protiútoků, ze kterých bychom přidávali další branky. Ve zbytku první třetiny bylo ale ideálních věcí pramálo. Některé příležitosti jsme soupeři věnovali svými technickými chybami a někdy to bylo jak při úkolu z fyziky. Kluci by si museli ve vteřině vypočítat úhel dopadu míče na břevno, aby zjistili úhel odrazu a stoupli si o metr vedle. Tam byl ale soupeř. Ani to nebylo o nějakém špatném dobíhání. Prostě chybělo trošku štěstí. První třetina ale 4:1 pro soupeře a pro nás velká sprcha.

Do zbytku zápasu jsme změnili rozestavení, Maxe posunuli do útoku a 60 minut jsme se snažili dotahovat. Byli jsme více na míči, vytvářeli jsme si šance, ale ani na druhé straně hřiště jsme neměli trošku víc potřebného štěstí při různých odrazech. Navíc jsme většinu polosamostatných nájezdů řešili ještě přihrávkou a málokdy jsme akci vůbec zakončili. Nejlepší částí naší hry tak byla výstavba hry ve střední třetině hřiště. Hlavně Kerby, nejlepší hráč z naší strany, dokázal zády k soupeřově brance skvěle podržet míč a otáčet těžiště hry.

Maximum naší dotahované tak bylo stáhnout soupeře na jediný gól, ale více už jsme dnes i přes veškerou snahu nezvládli. Nakonec tedy 4:6 z našeho pohledu.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 6:4 (:)