FC Tempo Praha

U16: Herní projev na body nestačil

14.9.2022 23:53   Radim Pfeifer  

Vedoucímu Motorletu byli Tempáci i přes porážku důstojným soupeřem.

Před tímto utkáním jsme věděli, že se nacházíme na posledním místě tabulky a Motorlet na druhém. Zároveň jsme po několika utkáních očekávali soupeře ročníku 04 a 05, který bude chtít hrát a nebude se míčů zbavovat dlouhými nákopy za naši obranu. Byli jsme rádi, že tentokrát to nebude jen o "tělesnosti", ale také více o fotbalových dovednostech.

V prvním poločase se nám dařilo nepouštět soupeře do větších šancí a zároveň jsme byli nebezpeční. Vytvořili jsme si několik zajímavých šancí, které jsme opět nedotáhli. Často jsme si dali o dotek navíc a míč drželi až moc dlouho. Několikrát jsme si také vytvořili zajímavý přímý kop poblíž pokutového území. Naši oba stopeři dostali žlutou kartu a hráli tedy celý zbytek utkání se zvýšenou hrozbou červené karty. Každopádně se mi naše hra v prvním poločase líbila a určitě nepřipomínala utkání soupeřů z opačných pólů tabulky. Vypadalo to, že nás Motorlet podcenil a za to jsme ho měli potrestat.

Ve druhém poločase jsme měli hned v úvodu více ze hry. Od 58. minuty, kdy jsme obdrželi první gól, jsme bohužel už se soupeřem nedokázali držet krok. Hrálo se hodně nahoru dolů a soupeř nás často ve větším počtu z brejku přečísloval. První i druhý gól padl rychle po sobě a byly oba hodně podobné. V době, kdy jsme byli v držení míče, tak jsme se ho zbrkle zbavili, byli jsme nedůrazní a soupeř toho využil. Nejprve přímo ve vápně a potom z hranice velkého vápna. Za stavu 0:2 jsme ale také dokázali být nebezpeční. Velkou šanci jsme nevyužili v 80. minutě, kdy se po pěkné kombinační akci ocitl před brankářem Taras Ketsyk, který však nevystřelil včas a o míč přišel. Z následné akce jsme zbytečně inkasovali na konečných 0:3. Z pravé strany soupeř vyslal dlouhý míč na levého křídelního hráče. Náš obránce se nechal přeletět a Motorlet využil této nabídnuté šance. Stále jsme ještě mohli snížit na 1:3, kdy v 87. minutě šli Ketsyk a Brabec dva na jednoho obránce. Ketsyk správně načasoval přihrávku, ale Brabec bohužel minul odkrytou branku.

Celkově jsem byl spokojen s herním projevem v prvním poločase a tím, jak jsme si ve druhém poločase byli schopni vytvořit vyložené šance. Nespokojenost byla určitě s nedůrazem, zbrklostí ve vlastním vápně a neproměňováním našich šancí. To nás bohužel pořád stojí body. Tentokrát určitě David mohl porazit Goliáše. Výsledek tomu bohužel neodpovídá.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Motorlet Praha B 0:3 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:38)