FC Tempo Praha

U15: Dominance na Admiře

20.9.2022 19:21   Petr Havlíček  

Tempáci zvítězili 4:0, šancí bylo ještě mnohem více. Sestřih uvnitř článku!

Zápas s Admirou probíhal přesně tak, jak jsme očekávali. Bylo to neustálé dobývání bránícího soupeře, míč jsme většinou získali někde kolem půlky a pak to bylo o velké přesnosti a trpělivosti před vápnem soupeře. Během prvního poločasu jsme měli určitě nějakých pět nebo šest šancí na gól, ale bohužel jsme v zakončení nebyli dostatečně přesní nebo razantní. Ke konci poločasu už tam bylo o něco méně cílených finálních přihrávek nebo odvážných průniků jeden na jednoho a spíše jsme se uchylovali k centrům, do kterých jsme nešli s hladem dát gól, takže se do kabin šlo za stavu 0:0.

O půli jsme kluky nabádali k trpělivosti, aby se nenechali rozhodit, když gól nepřijde hned. Ve druhé půli jsme byli možná o něco málo méně aktivní a nepřesní na polovině soupeře, ale pořád jsme se dostávali k ohrožení brány. Nakonec po šestnácti minutách přišel gól Rampika po pěkné akci a do konce zápasu jsme se prosadili ještě třikrát.

Zápas byl jednoznačný od začátku do konce, gólů jsme mohli dát daleko víc a kluci dokázali být trpěliví po celou dobu. Je důležité, abychom se v takových zápasech neuchylovali k necíleným řešením a do zhuštěného bloku hráli se snahou soupeře opravdu neustále trhat a hledat mezírky. Co nás trápí poslední zápasy je, že do vápna soupeře nejdeme v takovém počtu a často nám chybí metr nebo dva k lehkému gólu - jsou to situace, kdy stačí udělat skluz nebo být pozornější a o půl sekundy dříve se rozběhnout tam, kde můžeme být nebezpeční.


Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 0:4 (0:0)