FC Tempo Praha

U15: Otočený zápas v Doubravce

30.9.2022 22:48   Petr Havlíček  

Tempáci zvítězili 2:1 a stáhli ztrátu na čelo tabulky.

Vložené kolo na státní svátek nás zavedlo do Plzně, kde jsme se utkali s Doubravkou v areálu se dvěma trávami a dvěma umělkami. Asi z toho kluci byli v hustém dešti unešení, protože prvních deset minut jsme totálně prospali a dělalo nám problém konstruktivně se dostat na polovinu soupeře. Do střely se ale domácí nedostali, přesto jsme prohrávali 0:1, když jsme si dali nešťastný vlastní gól. Takže jsme si tradiční dobývání hustě bránící obrany soupeře ještě ztížili. Potom už to bylo na jednu branku, měli jsme asi  nebo čtyři gólové šance, kdy šla střela mimo nebo nás zastavil gólman. Nahoře tomu ale chybělo víc rotace, proti a za jsme občas šli, ale ze strany na stranu už se to tolik neobjevovalo. V hodně situacích šel míč ze strany do vápna na prvního bránícího hráče, kde jsme nebyli náběhem tak, abychom se dostali buď k míči nebo soupeři aspoň ztížili odvracení.

Druhá půle pokračovala ve stejném duchu, opět neustálé obléhání a asi víc nepřesných střeleckých pokusů než v první půli, byť jsme minimálně jednu obrovskou šanci měli. Nakonec nám Doubravka první gól tak trošku vrátila, když zaváhal jejich gólman, ale Rampik a vlastně i všichni kluci aspoň viděli, že je třeba soupeře vždy dopresovat a dostat ho pod tlak. Krátce potom jsme rozehráli nakrátko roh a Kuba Pohl skvěle našel na zadní Vítka, který nás dostal do vedení. Domácí tedy v závěru aspoň trochu otevřeli hru, my jsme ne úplně dobře využili těch pár momentů, kdy se otevřelo trošku víc prostoru, přesto jsme ještě měli nějaké šance, které jsme nevyužili.

Na zápas se dá koukat ze dvou úhlů. Opět jsme zvládli otočit utkání, které soupeř celou dobu probrání v osmi lidech na vlastním vápně. Vytvořili jsme si dost šancí a kromě úvodních deseti minut hráli celkem pozorně, i když se najde spousta detailů, kde to má být daleko lepší. Na druhou stranu je to další zápas, který si zbytečně uděláme těžký a kde nám chybí větší přesnost v zakončení a pohyb ve finální třetině.

Zápasy:

SK SENCO Doubravka - FC Tempo Praha 1:2 (1:0)