FC Tempo Praha

U16: Krutý závěr ve Střešovicích

30.9.2022 23:14   Radim Pfeifer  

Tempáci ztratili dvoubrankové vedení a brali jen bod za remízu 3:3.

Ve sváteční den jsme se vydali na utkání do Střešovic, které se nacházejí v první polovině tabulky. Po víkendovém utkání jsme si řekli, že se chceme tlačit více do zakončení a vytvořit si více šancí. To se nám v prvním poločase dařilo. Z první střely, kterou vyslal na soupeřovu branku Ketsyk, byl hned gól po pohotové dorážce Smrčka. Bohužel nám v průběhu prvního poločasu musel nuceně vystřídat Hron, který odjel po kontaktu se soupeřovou kopačkou s lehkým otřesem mozku do nemocnice. V prvním poločase jsme z dorážky branku také inkasovali, ale nebyla uznána. Dvě slibné šance jsme ještě neproměnili a v poločase jsme tedy vedli o gól.

Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře, kdy jsme se přihrávkou z rozehrávky na obránce hned dostali pod tlak. Úvodní tlak soupeře v druhém poločase jsme ustáli i díky vlastnímu gólu, který si soupeř z dálky vstřelil. Vedení 0:2 nám nevydrželo dlouho. V 56. minutě jsme z vápna odehráli míč pouze na pár metrů přímo k soupeři a bylo to 1:2. Za další čtyři minuty upravil z dálky skóre výstavní střelou Zeman a opět jsme vedli o dvě branky - 1:3. Bohužel jsme hru nedokázali zklidnit a být delší úsek v držení míče. V 67. minutě šel hostující hráč v kontaktu s Kloučkem na našeho brankáře a byl faulován. Klouček nejprve od hlavního rozhodčího dostal žlutou kartu, ale po konzultaci s pomezním žlutou kartu odvolal a dal našemu hráči po deseti minutách na hřišti červenou kartu. V té době už jsme neměli nikoho na střídání, abychom mohli poslat do hry čerstvé síly. Celý tým pracoval zodpovědně a poctivě až do 90. minuty, kdy soupeřův hráč dostal na rohu vápna příliš mnoho místa a vstřelil gól na 2:3. Rozhodčí nastavil tři minuty. Soupeř ještě v nastavení vybojoval rohový kop, ze kterého jsme si velmi nešťastně vstřelili vlastní gól na konečných 3:3. Neudrželi jsme tedy koncentraci až do závěrečného hvizdu. To nás nyní stálo dva body navíc, které jsem měli tentokrát opravdu na dosah.

Vzhledem k předvedené hře do vyloučení našeho hráče a dvoubrankovému vedení jsme měli toto utkání zvládnout za tři body a konečně se odrazit ode dna tabulky. Bohužel je třeba spravedlivě přiznat, že oba týmy vstřelily po jednom vlastním gólu. Z tohoto pohledu je remíza spravedlivá. Máme tedy čtvrtou remízu z posledních pěti mistrovských utkání. Věřím, že nebýt červené karty, tak utkání dovedeme do vítězného konce s dvoubrankový rozdílem.

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha B 3:3 (0:1)