FC Tempo Praha

Muži A: Krutá prohra na Dukle

2.10.2022 22:35   redakce  

Souboj čelních týmů tabulky zvládla lépe Dukla a zvítězila 5:2.

V domácích byla cítit pachuť z pohárového vyřazení z předchozího roku, což se projevilo ve sportovní a možná i trochu nesportovní rovině. V té sportovní se to promítlo do počátečního nabuzení a tlaku, který vyplynul z výškové a hmotnostní převahy při standardních situacích. Nejprve při nás stálo štěstí a zaznělo břevno, ale za pár chvil už bylo hůře. Farkaš zakroutil krásný centr na zadní tyč a Markuzi byl dostatečně důrazný - 1:0. Naštěstí jsme se rychle oklepali a do přestávky jsme byli lepším a nebezpečnějším týmem. V koncovce jsme byli bohužel nepřesní nebo hlavičku Sedláře vytáhl Buchlák. Na jednu střelu byl ale krátký. Babický vyslal Sedláře, který se zbavil Innemana a v brankovém území našel Kloučka, který z otočky prostřelil vše, co bylo potřeba - 1:1.

Muži A: FK Dukla Jižní Město - FC Tempo Praha 5:2 Muži A: FK Dukla Jižní Město - FC Tempo Praha 5:2
 Po přestávce se hrálo ve středu hřiště, ale byli jsme neustále nebezpeční. Zakončení Nováka bohužel skončilo na břevně, po Babického přihrávce nás ale dostal do vedení Tomáš Havlíček - 1:2. Zápas jsme měli pod kontrolou a cítili jsme, že domácí jsou v defenzivě velmi zranitelní. Bohužel přišla černá čtyřminutovka, která nás doslova popravila. Ztráta míče uprostřed pole, špatné postavení v defenzivě na jednoduchou přihrávku a dvě hrubky dostaly domácí na koně, Brabenec mířil přesně 2:2. Urostlý křídelník domácích měl prsty i u druhého gólu. Po jeho centru zůstal v brankovém území trestuhodně nebráněný Kotlík, jeho hlavičku vyrazil Pacovský, odkop, střela, odkop Hampapy do ležícího Farkaše a prohráváme 3:2. Hodně smolný moment bohužel nebyl poslední hořký pohárek k vypití. Další centr Brabence a důrazný Trávník na zadní tyči - 4:2.  Zkušený tým Dukly si pak vedení hlídal všemi možnými prostředky, ale přece jen jsme měli ještě šanci snížit. Efektivita byla však jen na straně domácích. To potvrdil ještě Bureš, jehož střela může kandidovat minimálně na gól měsíce - 5:2. Domácí hráč ještě za patnáct minut stihl posbírat dvě žluté karty a šel do sprchy. K chování některých domácích jedinců je škoda se vyjadřovat, reklamu si už napříč Prahou dělají dostatečnou. Závěrem bych ještě chtěl pochválit všechny tři rozhodčí, protože nelehký duel zvládli velmi dobře, snad jen kromě tolerance simulování domácích.

Trenér Petr Vanko: "Pro nás trochu lekce z efektivity, která rozhodla naprosto vyrovnaný zápas. Když jsme dali na 1:2 a měli jsme vše pod kontrolou, tak jsem vůbec nečekal takový kolaps. Říkal jsem si, že i remíza by byla ztráta, ale pak tam Dukle i s trochou štěstí spadlo prostě všechno. Výsledek je trochu krutý, ale nemáme se za co stydět, protože výkon vůbec špatný nebyl. Určitě ale musíme přidat na důrazu před oběma brankami."





Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 5:2 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:59)