FC Tempo Praha

U15: Další vítězství venku

4.10.2022 14:37   Petr Havlíček  

Po Doubravce dokázali Tempáci v jednom týdnu zvítězit i v Českých Budějovicích.

Na závěr anglického týdne nás čekal daleký výjezd do Budějovic, kde jsme se utkali s tradičně nepříjemným SKP. V prvním poločase to od nás bylo hodně nepřesné, hodně míčů jsme ztráceli tím, že jsme je navedli přímo do soupeře nebo si dali hodně špatný první dotek. Přesto jsme měli nějaké šance, ale hrálo se spíš uprostřed hřiště. Do vedení jsme se dostali po dlouhém míči za obranu, který s přehledem proměnil Vítek Plachý ve vedoucí gól. Potom jsme měli asi dvě nebo tři přečíslení 3v2 nebo 4v3, kdy jsme právě místo včasné přihrávky do strany za obranu a samostatného úniku nabourali do hráče. Domácí měli jednu výbornou střelu z dálky, kterou ještě lépe vychytal Niki v bráně. Chvilku před pauzou jsme zvýšili na 2:0 z rohu, už to vypadalo jako "šatňák", ale poslední slovo měli domácí, když jsme nechali po přímém kopu skákat míč v našem vápně, který dorazil do brány budějovický útočník.

Druhá půle měla podobný průběh jako ta první, SKP se snažil hodně kombinovat na středu, do šancí jsme jej příliš nepouštěli, ale ani náš tlak nebyl úplně tak nebezpečný. Když už jsme se nahoře dostali do zakončení, tak to bylo nepřesné. Skoro zničehonic se po autovém vhazování domácí dostali do vyložené šance, kdy už to vypadalo, že dají gól do prázdné brány, ale skvěle se opět vytáhl Niki v bráně. V poslední desetiminutovce jsme po dohrané standardce naštěstí zvýšili na 3:1 a do otevřené obrany jsme dobře vyřešili dvě situace v přečíslení, a Plachý tak zkompletoval hattrick a vezeme výhru 5:1.

SKP byl hodně nepříjemným soupeřem, měl dva tři zajímavé silové hráče, kteří nám dělali problémy. Byl to hodně bojovný zápas, naštěstí jsme zvládli klíčové situace, soupeř zas tolik šancí neměl, ale dvakrát nás skvěle podržel Niki. Naopak nahoře jsme dobře vyřešili míče za obranu a pomohli jsme si pozorností a důrazem při standardkách. Tentokrát průběhu zápasu přispěl i rozhodčí, který nepískal hlouposti a ukázal cit pro hru, hned se všem hrálo o něco lépe. 

Zápasy:

SKP České Budějovice - FC Tempo Praha 1:5 (1:2)