FC Tempo Praha

Muži B: Z B třídy do divize

13.10.2022 11:14   Ondřej Šváb  

Kdo povede áčko v divizi. My už víme!

V nedělní podvečer se k nám na Lhotku dostavil tým z Ďáblic. Vzhledem k postavení v tabulce si musíme přiznat, že tak trochu hrajeme o padáka a body potřebujeme. Podle toho vypadala nominace. Zkušení borci z béčka Žalud, Šváb, Štěpánek si nezapomněli na zápas zabalit tepláky. Potom přišel i Klouda a trio bývalých kapitánů na lavičce bylo po čase kompletní.

První poločas se dá shrnout do pár slov. Dlouhý aut bez Žloudka. Páťa gól. Rozseklá tvář a la Joker. Penalta Kuchy? Nepíská se. Penalta Kleky? Šel si pro ní. Píská se. Kuchy chytá. Nedobíháme. Gól. Kuchy se vzteká. Penalta Maty. Jasná. Kuchy už nechytá. Bezmoc. Gól. Konec prvního poločasu.

Muži B: FC Tempo Praha B - SK Ďáblice 4:2 Muži B: FC Tempo Praha B - SK Ďáblice 4:2
Druhý poločas byl již v naší režii. Po skvělém tahu trenérů a částečně nucenému střídání, kdy Páťa Baroch jel na tři stehy do špitálu, jsme zápas otočili ke zdárnému konci. Za zmínku stojí rozjetá akce po krásném pasu Švába na levé straně, kterým uvolnil Kostku a ten z jedné na úrovni penalty vybídl Mikudu. Poté si krásně položil gólmana sváteční střelec Kleček a nakonec souhra Žalud - Pytlíček vyústila k hanspaulkovskému bodlu druhého jmenovaného.

Teď se ale čtenář musí posunout v čase. Příští nebo přespříští rok (pokud áčko zase nespadne z přeboru) by se mohla hrát divize. Jak je známo z trenérských příruček u postupujících týmů, máte 2 možnosti. Buď si necháte těch 11 “Švábisů”, kteří vykopali vyšší soutěž a ukopete to nebo jako Nottingham Forest koupíte 11 nových hvězd a zkusíte hrát fotbal. To je celkem jedno, ale jak to bude s trenérem? Spousta lidí může namítat, do divize je dostal Vanko! Ale má tento stále trenérský junior na divizní soutěž? Bude zvládat venkovní tlak na zápasech v Chomutově? Když přijede půlka týmu ve Felicii s Perlisem do Turnova místo do Trutnova, tak nepřejedeš za 5 minut jako z Braníka do Podolí.

Pravděpodobně na to tihle trenéři ještě nemají a je to naprosto pochopitelné. My v béčku ale jedno řešení máme! Je přímo tady. Je to trenér nejvyšších kvalit. Má A-licenci z roku 1996, kdy naše repre ještě hrávala o mistra Evropy. Muž s manažerskými zkušenostmi. Přebor již vyhrál a ocenění trenér roku má ve vitríně již nějaký ten pátek. Bude to bolet a bude to na úkor B-týmu. Ano, je to Jiří Hron! A můžete jen hádat, jaké borce si přivede s sebou do áčka!

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice 4:2 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)