FC Tempo Praha

U16: Konečně první výhra

17.10.2022 23:35   Jan Šindelář  

Vítězství V Dolních Chabrech mělo být ještě mnohem výraznější.

V neděli jsme zavítali na půdu Dolních Chaber. Věděli jsme, že pokud dokážeme zvítězit, přiblížíme se k dnešnímu soupeři na rozdíl jednoho bodu. U17 měla tento týden volno, a tak jsme podpořili U16 dvěma hráči.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a drželi míč na svých kopačkách. Domácí se zatáhli k vlastnímu vápnu a vepředu nechávali pouze dva své útočníky a čekali na brejk. My jsme měli dobrý pohyb a v útočné fázi byli kreativní, takže jsme soupeře dokázali přehrávat jak středem průnikovkami, tak v křídelních prostorech. V první půli jsme si vytvořili 5-6 vyložených šancí, které jsme ale neproměnili. Ujal se až "nepovedený" centr Míry Šulce, který krásně zapadl za záda domácího brankáře (který podal fantastický výkon). Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:1.

Obrázek hry se ve druhé půli nezměnil. Stále jsme dobývali hráz domácích. Ve druhém poločase jsme si vytvořili ještě více šancí, ale stopku nám vždy vystavil domácí gólman. Po prostřídání nám trochu upadlo tempo hry, ale i střídající hráči dnes byli hlavou v zápase a zachytili jeho vývoj. V závěru zápasu jsme soupeři dovolili pár standardek, které jsme ale dokázali uskákat, a tak si odvážíme zasloužené tři body.

Dnes to byl dominantní výkon od první do poslední minuty. Domácím jsme nedovolili kloudnou střelu na bránu a sami byli velmi nebezpeční. Mrzí mě velký počet nevyužitých šancí, o zápasu mohlo být rozhodnuto mnohem dříve. Kluci toto vítězství potřebovali a doufám, že je nabudí do další tvrdé dřiny, která nás čeká.

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha B 0:1 (0:1)