FC Tempo Praha

U15: Výborný výkon k bodům nevedl

18.10.2022 23:29   Petr Havlíček  

Tempo prohrálo v Příbrami 2:3 brankou ze třetí nastavené minuty.

Na hřišti vedoucí Příbrami jsme odehráli, troufnu si říct, skvělý první poločas. Skoro celý jsme ho odehráli na polovině soupeře, kluci byli dostatečně pozorní, důrazní a aktivní a bez přehánění si myslím, že jsme měli 5 nebo 6 jasných šancí, které měly skončit gólem. Ani se nedá říct, že bychom s nimi špatně naložili, 3 nebo 4 byly určitě velmi dobře zakončené, jen byl proti skvěle chytající gólman Příbrami, ale v některých dalších jsme si mohli dát ještě dotek a uklidit víc v klidu nebo nás o lepší pozici obral ne úplně přesný první dotek. Příbram hrozila v podstatě jen dlouhými nákopy, kdy jsme řadu z nich vyřešili, ale občas tam chyběla lepší komunikace nebo přesnější trefení míče. Bohužel i přes převahu jsme odcházeli do šaten za stavu 0:1, když domácí hráč skvěle trefil přímý kop zpoza vápna, byť jsme tady byli ve špatném postavení a reagovali pozdě.

Ve druhém poločase už naše převaha nevedla k tolika gólovým příležitostem, ale obraz zápasu byl pořád stejný - my jsme hráli na míči a soupeř čekal na protiútoky nebo dlouhé míče na dvojici útočníků. Měli jsme i hodně rohů, ale v nich nám zase chyběla schopnost dobře se zavěsit do vzduchu a zakončit. Po dobré individuální akci Šimona Postlera s Froldou jsme srovnali, ale pak přišly dva klíčové momenty proti nám - červená karta za zákrok, který sice vypadal děsivě, ale reálně šlo jen o nepříjemné přišlápnutí v souboji o míč (domácího brankáře nezasáhla Jardova propnutá noha, ale ta druhá), a chyba při jednoduché situaci, kdy dávala Příbram dlouhý míč za obranu a dostala se znovu do vedení. I v deseti jsme dokázali vyrovnat z rohu, kdy ale paradoxně za nás musel zakončit domácí hráč, a stále jsme byli aktivnějším týmem, takže jsme riskli ofenzivní rozestavení i přístup a měli minimálně dvě dobré příležitosti rozhodnout. Bohužel v závěru čtyřminutového nastavení Příbram využila našeho otevřenějšího postavení a zápas zlomila na svoji stranu.

Tato prohra pro nás byla dost krutá, první poločas byla naše naprostá dominance a i v druhém jsme byli lepším týmem. Velká škoda koncovky hlavně v první půli, kdy nás výborně vychytal brankář Příbrami, a dvou laciných gólů, kdy jsme udělali hloupé chyby. Jinak klukům těžko něco vytknout, odehráli jsme herně velmi dobrý zápas. Mohli jsme se dotáhnout v tabulce nahoru, ale soutěž je extrémně vyrovnaná, takže další dobrá šance přichází hned další týden. Pokud budou kluci pokračovat tak jak doteď, určitě je to v jejich silách.

Zápasy:

1.FK Příbram - FC Tempo Praha 3:2 (1:0)