FC Tempo Praha

St.dorost: Povinné tři body na Vyšehradě

15.6.2011 11:20   Ivo Flaks  

Trenéra Flakse rozčílala nedisciplinovanost některých hráčů.

Ke svému předposlednímu utkání této soutěžní sezony se vydal celek staršího dorostu Tempa na Vyšehrad, kde nás tradičně čekala hra na umělé trávě. Věděli jsme, že dnes musíme prostě naplno bodovat, abychom si zachovali naději hrát přebor i v příští sezoně. Bodovat se nám nakonec povedlo a se ziskem tří bodů můžeme být spokojeni.

Do zápasu jsme vstoupili aktivní a koncentrovanou hrou a hned od prvních okamžiků jsme zle zatápěli obraně domácích. První velkou šanci měl v 9.minutě Kalina, ale co se nepovedlo jemu, napravil o minutu později Hájek a po nezištné přihrávce Sehnoutky nás posílá do zaslouženého vedení 1:0. Další šance si postupně vytvořili Stejskal, Sehnoutka a Kristek, ale ne a ne to tam padnout. Dočkali jsme se až ve 36.minutě, kdy se po Stejskalově přihrávce trefil dnes podruhé Hájek. Než se domácí stačili vzpamatovat, udeřil náš celek hned o dvě minuty později, kdy Stejskal zrealizoval přihrávku od Nwoga. Skvěle, vedeme 3:0.

Náš celek místo toho, aby se soustředil na hru, tak někteří hráči se věnovali pernamentně diskuzi s rozhodčím, čímž se snižovala naše koncentrovanost a do té doby vysoká kvalita naší hry. Rozhodčí toto samozřejmě ocenil udělením žlutých karet. Přesto se nám slibný náskok podařilo udržet.

Po průvanu v šatně jdeme do druhé části hry s odhodláním zápas dovést do vítězného konce. Jeden věčný rebel se uklidnil, což mu svědčilo a bylo to znát i na jeho hře, druhý nám drásal nervy dál a báli jsme se, abychom nakonec nehráli v deseti, kdy by tato nedisciplinovanost mohla být potrestána červenou kartou. Opět se vrháme k brance Vyšehradu a neustále ji ostřelujeme. Při jednom závaru před domácí svatyní se zmocnil v 55. minutě míče Sehnoutka, napálil břevno, od kterého se míč odrazil do domácí branky. Je to 4:0 a zdá se být hotovo.

Jenže v 64.minutě neuhlídal Ruda Novák před naší brankou hráče domácích, který tuto chybu potrestal a snižuje na 1:4. Náš tým již nehraje v tuto dobu tak koncentrovaně a stále se žene dopředu a zaváříme domácí obraně a opět zahazujeme celou řadu dalších šancí. Naopak Vyšehrad po další naší chybě v 84.minutě snižuje na konečných 2:4, což je tentýž výsledek jako u nás doma na podzim.

Co dodat, úkol splněn. Velká pochvala za 1.poločas, absolutní nespokojenost s chováním některých jednotlivců směrem k rozhodčímu, i když vše nebylo v pořádku. Ale nemúžeme si dovolit tímto oslabovat náš tým.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 2:4 (0:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:10)