FC Tempo Praha

Muži A: Domácí ztráta s Braníkem

24.10.2022 14:21   Petr Vanko  

I přes velkou převahu si z derby odnášíme pouze bod. Hodnocení uvnitř článku!

Velmi slušná divácká kulisa si našla cestu na derby Prahy 4.K vidění byl velmi zajímavý zápas, kde jsme si vytvořili velký počet šancí, alebohužel s proměňováním jsme byli na štíru a nebo nám stál v cestě fantastickychytající Mařík v brance hostí. Nebudu vyjmenovávat všechny šance, ale prvnípoločas se hrál v naší režii a hosté se jen těžko dostávali přes polovinuhřiště. Nedali jsme však ani gól do prázdné branky, trefili jsme břevno,úřadoval brankář Mařík a nebo jsme zakončili vedle. Proto přišlo varování odNovotného, který nejprve branku minul z těžkého voleje a po přímém kopu jehopokus vytěsnil Pacovský na rohový kop. Z něj jsme inkasovali. Na přední tyčiprodloužený míč usměrnil do sítě Vybíral - 0:1. K naší smůle jsme ještě vprvním poločase přišli o Hampapu, který odjel na šití do nemocnice. Naštěstí jev pořádku a kromě tržné rány nemá větších následků.

Po přestávce jsme šli za vyrovnáním a znovu jsme sivytvořili velký tlak. Bohužel se opakoval scénář z prvního poločasu. Mařík bylnepřekonatelný, ale kluci to nevzdávali. Náš velký tlak nakonec vyústil vrohový kop, který zahrál Jakub Havlíček, Babický vrátil míč před branku aKostka hlavou konečně protrhl naše střelecké trápení - 1:1. I v posledních pěti minutách jsme měli další obrovské šance, abychom strhli vedení na svou stranu,ale dnes nám prostě nebylo přáno. Při vší úctě k soupeři, tak si dnes sobrovským kusem štěstí odváží bod, i když ve finále sahal po všech třech.Zlobit se dnes můžeme jen sami na sebe. Tolik šancí jsme neměli pěkně dlouho avětšina z nich z kategorie ložených. I takové zápasy se ale někdy hrají, to jefotbal.

Trenér Petr Vanko: "Klukům není moc co vytknout. Nějakéchybičky se v našem výkonu samozřejmě objevily, ale jinak jsme odehráli jeden znejlepších zápasů podzimu. Dokázali jsme kombinovat, byli jsme přímočaří,vytvořili jsme si šance na pět gólů v každém poločase, odmakali jsme to. Chybělitomu jen góly, aby přišla tříbodová odměna. Nezbývá než znovu makat a pokusitse to protrhnout na Žižkově."




Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 1:1 (0:1) Video ze zápasu