FC Tempo Praha

Muži B: Férová dělba bodů

25.10.2022 21:17   Tomáš Mikuda  

Benfika uhrála bod s ambiciózním týmem Dolních Chaber.

Po laciné ztrátě v Dubči se Tempíčko celý týden poctivě připravovalo na těžký domácí zápas proti Dolním Chabrům. Jednalo se o tým z předních příček, a tak se také očekávalo, že přijede velmi kvalitní tým.

Zatímco v naší kabině došlo hned na úvod k menší diskomunikaci napříč trenéry, tak v kabině hostí své svěřence burcovala bývala Liverpoolská hvězda. To zároveň motivovalo i nás k lepším výkonům, protože každý z nás se chtěl ukázat, a říct si tak o angažmá v Anglii.

Teď už ale zpátky k zápasu. Nastoupili jsme ve slušné sestavě proti dobře hrajícímu týmu na míči, který se soustředil na minimum ztrát. Snažili jsme se z toho vytěžit nějaké brejky, což se nám povedlo hned v úvodu zápasu, kdy míč do soupeřovy branky dostal Vito, naneštěstí pro nás byl v ofsajdu. Poté přišla pasáž dlouhého dobývání našeho území, ale všechny šance hostujícího týmu byly neúspěšné, a tak jsme dál hrozili z rychlých protiútoků. V největší šanci Miky netrefil odkrytou branku a i několik dalších nadějných střeleckých pokusů bohužel neskončilo gólem. Zhruba ve 40. minutě T. Havlíček nešikovně zavadil o mladého Šmicera, a tak proti nám byla nařízena penalta, kterou fantastickým zákrokem Filip vyškrábl na roh. V půli jsme tedy šli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu využily oba týmy po jednom střídání a hned nato se mohlo pokračovat. Tempo hry opět určovaly Chabry, i když už ne tak, jako v první půli. Gólových šancí jsme měli dokonce více my, akorát se nepodařilo žádnou z nich proměnit. A tak když Kadlec fauloval na hranici vápna, míč si opět postavil mladý Šmicer, a tvrdou střelou přesně do pravého dolního rohu, upravil stav utkání na 0:1. Na to ihned zareagoval náš kouč a poslal do hry mladého Kloučka, který se v zápase bezvadně chytil. V 77. minutě přišla přihrávka z pravé strany, o kterou si zažádal Klouček a ve vápně si s ní poradil, jak nejlíp mohl. Vyrovnáno. V závěru zápasu jsme cítili, že bychom to mohli dotáhnout do vítězného konce, ale i přes skvělé hlavičky našich vysokých hráčů po rohových kopech se nám nepodařilo zamířit přesně.

A i proto zápas skončil výsledkem 1:1, což férově rozděluje body na obě strany, jelikož šance na výhru měly oba celky.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Dolní Chabry 1:1 (0:0)