FC Tempo Praha

U15: Dovednosti nelze používat napůl

25.10.2022 22:20   Petr Havlíček  

Hosté z PFA zaparkovali autobus na vápně a taktika jim vyšla.

Proti Povltavské FA jsme chtěli hned od začátku navázat na povedený výkon a hlavně dobrý vstup z Příbrami. To se nám ale úplně nepovedlo, první polovina poločasu byla z naší strany plná nepřesností, nedokázali jsme se udržet na míči a dostat do zakončení. Od nějaké dvacáté minuty už zápas probíhal tak, že se hosté postavili v 10 lidech před vlastní vápno a my jsme dobývali a dobývali. Bohužel jsme tentokrát nedokázali najít žádný recept, který by fungoval - nešly přihrávky za obranu, ve změti těl a nohou jsme se neprosadili ani individuálně, zbytečně jsme centrovali na dva vysoké hráče ve středu jejich obrany a moc jsme se nepokoušeli ani o rychlé otočení hry.

Ve stejném duchu probíhal druhý poločas, byť tentokrát jsme se dostali aspoň k nějakému ohrožení branky soupeře. O něco víc jsme zkoušeli střílet zpoza vápna, ale ani jednou nám rána nesedla. PFA pořád poctivě bránila, největší šanci jsme měli zhruba 15 minut před koncem, kdy jsme trefili brankovou konstrukci, a ještě jsme měli asi 3 nebo 4 pozice na krajích vápna, kdy jsme ale buď stříleli nepřesně nebo nikdo nebyl v nebezpečném prostoru před brankou na dorážení nebo vlétnutí do míče. Hosté vydrželi bránit poctivě až do konce, nevytvářeli si žádné brejkové situace, ale bohužel minutu před koncem po sérii chyb a nedorazů zpoza vápna vstřelili jediný gól zápasu.

Zápas jsme tedy smolně prohráli 0:1. Hosté se prezentovali velmi jednoduchou hrou, bránili poctivě a obětavě, odkopávali míče, vydrželi to po celou dobu zápasu a nakonec jedinou střelou za celý zápas brali 3 body. My se však musíme dívat hlavně na sebe, i takové zápasy jsou, a z naší strany tam tentokrát bylo hodně nepřesných přihrávek, spousta věcí udělaných "napůl" - napůl náběh za obranu, napůl zajištění, napůl odskočení od hráče. Takže je potřeba si zase zakódovat do hlavy, že tyhle dovednosti se musí na hřišti v zápase i tréninku dělat vždycky naplno. Vytvořili jsme si minimum jasných šancí - třeba i proto, že tam ve vápně chyběl náběh na první tyč, kdy bychom šli "hlava nehlava" do míče a znepříjemnili to obráncům a brankáři soupeře. To jsou opakující se věci, které musíme dostat do tréninků a potom do zápasů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Povltavská FA 0:1 (0:0)