FC Tempo Praha

Muži A: Vítězství nad žižkovským béčkem

31.10.2022 9:15   redakce  

Po čtyřech týdnech slaví Tempo výhru přesvědčivým skóre 2:5 na půdě Viktorie Žižkov B.

Výsledek je však pro domácí trochu krutý. Dá se říct, že prvních 30 minut byla Viktorka lepší. Hráči širšího kádru áčka dodali potřebnou kvalitu a pohyb a další povzbudivý moment se dostavil hned po deseti minutách hry. Pek zahrál přímý kop přesně na hlavu Štrombacha a ten z nelehké pozice trefil dokonale na zadní tyč - 1:0. Pak se hrálo bez šancí a nedařilo se nám dobře napadat přesnou rozehrávku červenobílých. Museli jsme sáhnout k přeskupení řad a obraz hry se změnil. Živou vodou bylo i otočení výsledku. Nejprve Plíšek našel Babického, ten si pěkně posunul míč okolo obránce, za obranu uvolnil Sedláře. Jeho klička oklamala dalšího obránce a přihrávkou pod sebe našel přesně Kloučka a po pěkné akci bylo vyrovnáno - 1:1. Za pár minut se naši útočníci znovu dostali do kombinace, Sedlář přihrál Kloučkovi, jeho střelu brankář vyrazil a Pytlíček nás poslal do vedení 1:2.

O přestávce domácí realizační tým stáhl ze hřiště hráče z áčka a na kvalitě hry domácích to bylo znát. Snažili se stále kombinovat, ale vyrobili několik hrubých chyb, které jsme dokázali potrestat. Nejprve špatný odkop brankáře zachytil Klouček a předal míč Pytlíčkovi. Ten se uvolnil přes obránce a zpětnou přihrávku před branku ještě nedokázal uklidit Sedlář tísněný obráncem, ale osamocený Babický už ano - 1:3. Pak vypíchl míč Rakušan střednímu obránci, posunul na Sedláře, který ve velké šanci nezaváhal - 1:4. Popáté v náš prospěch se ukazatel skóre měnil po akci Cejnara. Jeho přihrávku mezi obránce převzal Klouček, byl jasně faulován a pokutový kop proměnil Plíšek - 1:5. Penalta se kopala i na druhé straně. Důrazný Tomeček se probíjel přes Klečka a Šmídka a byl sražen. Barratt se rovněž nemýlil a stanovil tak konečný stav na 2:5.

Trenér Petr Vanko: "Začátek jsme vůbec nechytili. Domácí působili daleko živěji a byli jsme všude pozdě. Pak jsme museli sáhnout k úpravě formace a najednou jsme se víc tlačili před branku domácích. Jeden z klíčových okamžiků bylo, že jsme dokázali otočit výsledek ještě před pauzou a po přestávce už jsme domácím nic nedovolili. Naopak jsme využili chyby a trestali jsme je. Minulý týden se nám v koncovce vůbec nevedlo, tentokrát jsme byli podstatně efektivnější a jsme rádi, že po dlouhé době opět slavíme výhru."


Zápasy:

FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 2:5 (1:2) Video ze zápasu