FC Tempo Praha

Muži A: Jasná výhra na závěr podzimu

14.11.2022 15:31   redakce  

Překvapivě jednoznačný průběh utkání provázela podzimní tečka na hřišti Uhříněvsi, kde Tempo zvítězilo 3:0. Ohlasy a sestřih uvnitř článku!

Vstup do zápasu tomu ale moc nenasvědčoval. Domácí na nás vletěli a byli jsme trochu zaskočeni vysokým napadáním na umělé trávě menších rozměrů. Standardní situace jsme však dokázali ustát a postupně jsme převzali kontrolu nad hrou. Do vedení jsme mohli jít po odpískané ruce v pokutovém území domácích. Pokutový kop Valty a následnou dorážku Kadlece zlikvidoval Beránek. Bez branek se ale do kabin nešlo. Přestávku jsme dokázali orámovat třemi góly před jejím začátkem a těsně po jejím skončení. Hampapa za obranou našel nabíhajícího Tomáše Havlíčka, který přesnou přihrávkou pod sebe vybídl ke střele jmenovce Jakuba Havlíčka a lépe už to snad trefit nešlo - 0:1.

Krátce po přestávce se znovu Beránek vyznamenal, když chytil hlavičku Kadlece po rohovém kopu, ale dlouho svůj tým ve hře neudržel. Za pár chvil jsme předvedli pěknou kombinační akci a navýšili jsme svůj náskok. Babický posunul míč na Sedláře do pokutového území, jeho kličku vypíchl Podvín k Cejnarovi a ten propálil vše potřebné - 0:2. Výsledkovou tečku zápasu dala další pohledná kombinace, kde si oba Havlíčkové zopakovali spolupráci u prvního gólu. Jakub posunul míč na Tomáše, který nechytatelnou bombou ze střední vzdálenosti nedal Beránkovi šanci - 0:3. Tím jsme odpor Uhříněvsi definitivně zlomili a když si Pacovský v závěru připsal dva zákroky, mohl slavit nejen výhru, ale i čisté konto.

Trenér Petr Vanko: "Čekali jsme nesmírně náročný zápas, houževnatého soupeře, ale kluci dnes vzali zápas pevně do rukou a naprosto s přehledem si došli pro tři body. Jsem rád za vítěznou tečku za podzimem a výhry si nesmírně vážím, protože z půdy domácích se vozí body těžko. Podzimní výsledky a výkony jsou pro nás jednoznačně pozitivním impulsem do zimní práce a pokud si kluci udrží docházku a nasazení, tak mají jednoznačně šanci čtvrté místo minimálně udržet a třeba i ještě kosmeticky vylepšit."





Zápasy:

SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 0:3 (0:1) Video ze zápasu