FC Tempo Praha

U14: Pozitivní triangl

5.12.2022 21:52   Petr Suchan  

Přes porážky s Pardubicemi a Chrudimí bylo hodnocené trenéra Suchana pozitivní.

Tým jsme rozdělili na dvě vyrovnané skupiny. V týmu pět kluků na zkoušku. Naopak nám dnes chyběla kompletní obranná řada ze soutěže. Se zkušeností na stoperu zbyl jen Holi, a tak musel po delší době na pozici stopera Matěj Petrtýl. Ten celý podzim hraje hlavně na hrotu útoku. V obraně jsme dále zkoušeli také tři nové kluky a kluky hlavně z pražské soutěže. V součinnosti, zajištění, odcouvávání a vystavování do ofsajdu jsme hořeli. Výstavba od brankáře také hodně kostrbatá. Příliš přihrávek zpět na gólmana. Naopak jsme byli velice nebezpeční na útočné polovině. Oba soupeře jsme dokázali na určitou část zápasu nepříjemně zmáčknout. Jenže jsme na pozicích středních obránců dělali fatální chyby a soupeři trestali. Každá parta hrála vždy poločas. Třikrát jsme nastoupili do poločasu vlažně. První s Pardubicemi prohráváme po pěti minutách 0:2. Pak kluci přepnou do vyšší intenzity a srovnáme 2:2 a jsme lepší. Gól na 2:3 zbytečný. Druhá parta stejný scénář - 2:5 a teprve začneme hrát. Stihneme však už jen snížit na 3:5.

Necháme stejnou partu i do prvního poločasu s Chrudimí. Takže nemůže být řeč o nerozehranosti. Pomalý, bojácný výkon oproti nažhavenému soupeři. Sice vedeme, ale lepší ve všem soupeř. Nakonec 3:1 pro Chrudim půle. Druhá parta konečně do poslední třicetiminutovky vstoupí aktivně. Celý poslední poločas jsme Chrudim přehrávali. Paradox je nejhorší poločasový výsledek 1:4. Chrudim hodně urostlých hráčů s dobrou technikou. Jejich rychlý přechod do útoku po naší ztrátě byl smrtící. Naše obrana navíc hodně děravá, a tak byl výsledek krutý - 2:7.

Přesto je hodnocení pozitivní. My šli do trianglu s cílem dát všem klukům stejnou minutáž se silnými soupeři bez rozdílu aktuální výkonnosti. Naopak Chrudim chtěla hlavně vyhrát.

Zápasy:

FK Pardubice - FC Tempo Praha 5:3 (3:2)
MFK Chrudim - FC Tempo Praha 7:2 (3:1)