FC Tempo Praha

U16: Mezinárodní měření na jedničku

6.12.2022 23:38   Jan Šindelář  

Tempáci porazili v přípravě slovenský Poprad.

V neděli 4.12. k nám zavítal tým ze Slovenska, Poprad. Utkání se odehrálo systémem 3x30 minut, a tak všichni kluci měli dostatečný prostor a minutáž.

Do první třetiny jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní směrem dopředu a zodpovědní směrem dozadu. Vytvořili jsme si řadu šancí, především po naší pravé straně. Ujala se střela Joškyna - 1:0. Hosté hráli jednoduše nahoru a tam se snažili něco vymyslet. My jsme jim toho však včasným a důrazným dostupováním mnoho nedovolili. A když v závěru první třetiny vychytal útočníka hostí Baštys, vyhráli jsem první třetinu.

Do druhé třetiny hosté poslali zcela novou jedenáctku a zatlačili nás. Bránili jsme v bloku, ale nahoře jsme neudrželi míč. Poprad si vytvořil jednu 100% šanci, kterou skvěle chytající Baštys zneškodnil. I my se postupem času dostávali více do hry v této třetině. Většinu útoků jsme se však snažili vést středem, kde byl zahuštěný prostor. A když už jsme se dostali k zakončení, přišla slabá koncovka. Tato třetina tedy skončila bez branek.

Do poslední třetiny hosté opět otočili celou jedenáctku. Tuto třetinu jsme však na hřišti kralovali. Drželi míč, byli neustále v pohybu. Krajní beci skvěle podporovali útok a středová formace spolu s útočníky dokázala být kreativní a silná v udržení míče. Dlouhé míče hostů skvěle sbírali stopeři, kterým pomáhala šestka. Vyložených šancí jsme si moc bohužel nevytvořili, ale tlak jsme měli permanentní. A když pět minut před koncem proměnil Zdík penaltu, bylo o výsledku rozhodnuto.

Děkujeme Popradu za možnost konfrontace a přejeme jim mnoho úspěchů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Poprad 2:0 (1:0)