FC Tempo Praha

St.dorost: Přes prohru vytoužená záchrana

19.6.2011 9:59   Ivo Flaks  

Tempo ve středu se ctí podlehlo Žižkovu, aby se v sobotu díky výhře Admiry zachránilo v přeboru.

Netradičně již ve středu nastoupil starší dorost Tempa proti druhému celku tabulky Viktorce Žižkov. Bylo to naše poslední utkání, ale pro mnohé 25. na jaře a pro některé kluky z ročníku 95 dokonce obdivuhodně více než třicáté. Do zápasu jsme nešli rozhodně jako favorit. Začátek jsme jako již poněkolikáté tradičně zaspali a soupeř se hned po prvním rohovém kopu trefil do naší branky. I po této inkasované brance se jen pomalu rozjíždíme a nepochopitelně si necháváme od soupeře nakopat a jsme moc hodní. Hosté okolo 9.minuty zle atakovali naši svatyni nejprve Švejda vyráží a vzápětí Hájek vyhlavičkovává z naší branky jasný gl.

Naopak na druhé straně o chvíli později orazítkovává břevno branky Žižkova Stejskal, útok se valí z jedné strany na druhou a utkání v tyto okamžiky nabízí celkem velmi slušný fotbal. Máme i několik šancí, největší snad Hájek a Sehnoutka, ale nic. Ve 31.minutě je v pokutovém území hostí faulován Nwogu a nařízený pokutový kop s přehledem Stejskal proměňuje. Na druhé straně opět nebezpečně zahrozil soupeř, ale jeho střelu opět vyhlavičkovává z naší branky Hájek. Ke konci prvního dějství mají opět velké šance Stejskal a Nwogu, ale je to marné, opět nic. Takže první půle končí překvapivě 1:1.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili laxně a hned ve 46. minutě inkasujeme druhou branku. Přesto dál se pereme o dobrý výsledek, to nám přináší v 57.minutě vyrovnání po přihrávce Hájka na Stejskala. Jenže v 64. minutě si po nedomluvě Švejdy s Kristkem dáváme vlastní gól, což nás určitě dost srazilo na kolena. Mezitím jsou opět ve velkých šancích Sehnoutka, který přestřelil branku hostí, a Nwogu, který orazítkoval tyč hostujícího týmu. Závěrečných deset minut utkání jsme již nezvládli a po velkém tlaku hostů a našem zjevném vyčerpání inkasujeme ještě dvě branky a je po nadějích.

Utkání jsme tedy absolvovali celkem důstojně a zejména za první poločas pánové klobouk dolů. Určitě jsme předvedli s favoritem velmi dobrý výkon a konečná prohra 2:5 je dost krutá. No a v době, kdy píšu tento článek, již vím, že díky vítězství Admiry nad Kačerovem zůstává náš celek v přeboru staršího dorostu, ač padá šest týmů! Takže nakonec ta neskutečná dřina přinesla kýžený výsledek a vám hoši moc díky!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov B 2:5 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:10)