FC Tempo Praha

A tým: Rozhodla jediná branka

5.2.2023 23:37   redakce  

Přípravný duel s Dobříší rozhodl Filip Babický.

Muži A: FC Tempo Praha - MFK Dobříš 1:0 Muži A: FC Tempo Praha - MFK Dobříš 1:0
Ke druhému zápasu přípravy přijela na Tempo Dobříš, po podzimu dvanáctý tým středočeského přeboru. Převážnou část zápasu jsme kombinovali a dobývali poctivě bránícího soupeře a nebylo k vidění tolik šancí. První výraznější měl v 15. minutě Cejnar po přiťuknutí Sedláře, ale branku netrefil. O minutu později dostal Rakušan na hranici vápna dost prostoru, ale jeho střela šla jen do rukavic připraveného gólmana hostů. Ve 27. minutě si spolupráci zopakovala dvojice Sedlář-Cejnar, křižná střela druhého jmenovaného ale brankáře opět nepřekonala. V závěru poločasu se hosté dostali do lehkého tlaku, kdy měli několik rohů a dvě velké šance - ve 35. minutě střelu z úhlu a především ve 42. minutě tutovku zblízka skvěle zlikvidoval Pacovský.

Nám se výborně podařil vstup do druhého poločasu, kdy Cejnar vysunul do pokutového území Matyáše Havlíčka, který předložil přihrávku před prázdnou bránu Babickému - 1:0. Poté šel z úhlu sám na bránu Cejnar, ale trefil jen brankáře Dobříše, a lob ve vápně se nezdařil ani Pytlíčkovi. Závěrečných dvacet minut zápasu se hrálo hodně nahoru dolů, hosté si opět vytvořili tlak pomocí několika rohů a centrů, v 76. minutě jejich střela z odraženého míče jen těsně minula branku. Další situace jsme ale uskákali, naše brejky naopak útočníci nedotáhli, a tak přípravný zápas skončil netradiční výhrou 1:0.

Asistent trenéra Petr Havlíček: "Na přípravu netradiční výsledek a také netradičně poctivý blok Dobříše. Taková zkušenost nám jedině prospěje, byť se nám dobývání tentokrát tolik nedařilo. Dokázali jsme dostávat míče do středu hřiště nebo na útočníky, ale pak tam bylo hodně ztrát a nepřesností. V obou poločasech jsme hru kontrolovali nějakých 20 nebo 25 minut, tam jsme si měli vytvořit víc šancí a hlavně některé proměnit. Naopak potom nás Dobříš dokázala zatlačit a bylo tam dost rohů a centrů. Na naše poměry jsme je ale celkem spolehlivě uskákali. Výhra s nulou vzadu nás těší, dnes za ní hodně vděčíme skvěle chytajícímu Pacovskému, protože Dobříš asi byla o něco málo nebezpečnější."


Zápasy:

FC Tempo Praha - MFK Dobříš 1:0 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:59)