FC Tempo Praha

A tým: Rozhodnutí v nastavení

19.2.2023 23:01   redakce  

Druhou prohru v přípravě v řadě nám připravil divizní Český Brod.

Stejně jako minulý týden se hrálo ve velmi dobrém tempu, jen přibylo více osobních soubojů. Soupeř prokázal svou kvalitu a utkání rozhodl svým důrazem při standardních situacích. V prvním poločase nás podržel Pacovský hned v úvodních minutách. Na druhé straně mířil nepřesně Babický. Hrálo se vyrovnaně, ale bohužel jsme dostali gól do šatny. Poněkolikáté jsme si špatně nabrali hráče v pokutovém území a po nedůrazném bránění se kopala penalta - 0:1.

Po přestávce se obraz hry moc nezměnil. Bohužel se nám nedařilo být dostatečně aktivní a občas bylo vidět více chůze, než by bylo žádoucí. I díky tomu jsme se těžko dostávali do šancí a když Pacovský minul centrovaný míč z přímého kopu, bylo to 0:2. Několik velmi ostrých zákroků Brodu nás však nabudilo a začali jsme více běhat a hlavně jsme chtěli s výsledkem něco udělat. Dokázali jsme si vytvořit tlak a po prodloužení Petržilky se trefil Babický - 1:2. Další tlak po rohovém kopu vyústil ve dvě ruce soupeře a pokutový kop proměnil Jakub Havlíček - 2:2. Dále jsme pokračovali v aktivitě a hosty jsme nepouštěli za půlící čáru. V 91. minutě ale přišel opět nedůraz po přímém kopu a míč nakonec skončil v naší brance - 2:3.

Trenér Petr Vanko: "Jsem rád, že tyto zápasy hrajeme. Bohemka i nyní Český Brod nám ukázaly zkušenosti z vyšších soutěží. Ten rozdíl v pracovitosti bez míče a důrazu před oběma brankami rozhodl oba zápasy a i když jsme dostali branku v nastavení, tak nemůžeme hovořit o nějaké smůle. Stejně jako nás trestají týmy v přípravě, tak nás budou trestat i týmy v přeboru. Nyní nás čekají zápasy s Cholupicemi a s Kopaninou. Věřím, že se teď kluci poperou o základní sestavu a zamotají nám hlavu před pohárem na ČAFCe."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Český Brod 2:3 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:49)