FC Tempo Praha

A tým: Další náročná prověrka

26.2.2023 20:45   redakce  

Dva týdny před startem mistrovské sezóny jsme podlehli Přední Kopanině 2:4.

Hrálo se od úvodních minut velmi vyrovnaně. Velkého favorita jarní části přeborového ročníku jsme se nezalekli a i když jsme hned ve 4. minutě inkasovali z penalty po dorážce Kulhavého, snažili jsme se držet aktivní styl hry. Nutno dodat, že pokutový kop byl odpískán k údivu všech aktérů na hřišti - jak domácích, tak hostů. Netrvalo dlouho a vyrovnal Sedlář, aby za několik sekund dostal hodně prostoru Urban, který se z dálky trefil naprosto přesně o tyč. Ani tato rána nás nesrazila na kolena a po centru Cejnara vyrovnal na zadní tyči Viktorin.

Druhá polovina byla více ve znamení hostů, kteří potvrdili svou kvalitu a prim hrálo několik zimních posil již tak nabitého kádru. Dlouho se nám dařilo odolávat, ale zaspali jsme u rozehraného přímého kopu a Mejdr lépe trefit nemohl - 2:3. Tím se misky vah definitivně překlopily na stranu hostů. Jejich výhru ještě pečetil Kulhavý a my jsme si už vyloženou šanci vytvořit nedokázali.

Trenér Petr Vanko: "Opět výborná prověrka. Měli jsme poslední možnost vyzkoušet si pár věcí, když ještě o nic nejde, tak jsme toho využili. V závěru to na našem výkonu bohužel bylo hodně vidět a někteří se do závěrečného hvizdu trochu protrápili. Pokud pominu pokutový kop, nařízený naprosto nesmyslně, tak mě mrzí třetí branka, kde jsme vyloženě zaspali. Potěšující však je zvýšená aktivita v útočné fázi a věřím, že se budeme více prosazovat v zakončení. Poslední týdny jsme hráli proti velmi kvalitním soupeřům a doufám, že se nám tyto zkušenosti povede zúročit již za týden proti ČAFCe v poháru."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 2:4 (2:2)