FC Tempo Praha

U14: Trápení hořovických neviňátek

27.2.2023 11:43   Petr Suchan  

Tempáci si připsali tři body za dvouciferné vítězství.

U14 Hořovic měla hráčský problém a tak jsme svolili, aby tým doplnili čtyřmi hráči z vyšší kategorie. Tím jsme mohli doufat v lepšího soupeře, než jím byl v podzimní části. Doma jsme zvítězili 18:0. To se úplně nepotvrdilo.

Za celý zápas si nevybavím nějakou vážnější akci. Gól jsme dostali po laxním dostoupení odraženého míče. Soupeř bez větších problémů prostřelil skrumáž neblokujících hráčů. To snad byla jediná opravdu nebezpečná střela na naši branku. Zbytečný gól a neochota blokovat střelu.

První půlku jsme si až příliš vylepšovali situace a prohospodařili nespočet šancí. Pozitivní bylo dostupování a agresivita prvního kontaktu. Vyhráli jsme většinu soubojů a díky tomu jsme konečně nedovolili soupeři brejk. Dobré předvídání a dostupování celé obranné řady nás potěšilo. A tak jediné negativum z první půle bylo hubené skóre 0:1.

Váhali jsme, zda něco změnit. Moc nebyl důvod. Myslím, že i s touto taktikou bychom zvítězili. Přesto jsme se rozhodli riskovat a šli do změny. Místo 4:3:3 jsme změnili rozestavení na 3:5:2 s wingbacky hodně ofenzivně postavené. Záměr: rychle otáčet hru a využít širokého hřiště pro průnik přes rychlé křídla. Hned na začátku druhého poločasu jsme okamžitě zvýšili na 0:2. Nicméně nám trvalo cca 10 minut, než jsme se v rozestavení našli. V tu dobu nám soupeř často vyjel z presinku. Jakmile se kluci zorientovali, bylo to už jak sám trenér soupeře řekl "trápení neviňátek". Pokud bychom si pohlídali snad 16x ofsajd, mohl soupeř dostat víc jak 20 gólů.

Přestože je to z mého pohledu stále málo, tak kluci dnes přidali na agresivitě a důrazu v soubojích. Dobře předvídali. Komunikovali. Obrana pracovala kompaktně. Zajišťování a navazování hráčů v náběhu fungovalo. Skoro jsme udrželi čisté konto. Dostat jen jeden gól je pro naši obranu také velká vzpruha. Ano. Soupeř malé kvality, ale my jsme takový zápas potřebovali. Natrénovali jsme organizaci v menším časoprostorovém tlaku a ověřili si, že tomu rozumíme. Teď to zvládat i v rychlejší hře. Naštěstí nám přeje los a březen bude ve znamení slabších soupeřů. Budeme mít tedy možnost si tyto dovednosti více zautomatizovat. Zápas klukům pomohl psychicky a to nás těší nejvíce.

Zápasy:

SK Hořovice - FC Tempo Praha 1:11 (0:1)