FC Tempo Praha

A tým: Suverénní postup v poháru

5.3.2023 0:02   redakce  

První jarní test jsme zvládli a výrazným rozdílem 0:6 jsme postoupili přes tým ČAFC do čtvrtfinále poháru.

Domácí hráli na svém hřišti prakticky všechny přípravné zápasy a ještě navíc se na malé umělé trávě mohli pyšnit podzimním skalpem vedoucích Spojů. Proto jsme ze zápasu měli velký respekt, ale zároveň jsme věřili, že můžeme uspět. Poměrně brzy jsme dokázali jít do vedení. Tomáš Havlíček se prosmýkl do pokutového území, prostrčil na Kloučka a jejich práci dokončil Pytlíček - 0:1. Za pár chvil posunul v pokutovém území Pytlíček proti noze Jakubovi Havlíčkovi a bylo to 0:2. Vedení nás uklidnilo a měli jsme hru pod kontrolou. Kromě desetiminutovky, kdy nás podržel Filip a domácí zahrozili. Čisté konto jsme uhájili a ještě před odchodem do kabin jsme náskok zvýšili. Rohový kop Kloučka zakončil hlavou přesně Schwank - 0:3.

Byli jsme při chuti a po čtvrthodině druhého poločasu to bylo již 0:6. Dvakrát po sobě jsme proměnili odražený míč v pohotový a pohledný volej, který skončil v síti. Nejprve se trefil Pytlíček a následně Klouček - 0:5. Centr Valty pak sice skončil jen na břevně, ale Cejnar před brankou ihned našel Pytlíčka a na světě byl hattrick - 0:6. Pak už se zápas tak trochu dohrával a další branku jsme už nepřidali. Byť některé akce mohly skončit v síti. Postup jsme však bezpečně uhráli a nyní se můžeme těšit ve čtvrtfinále na Přední Kopaninu.

Trenér Petr Vanko: "Nezbývá než všechny pochválit za přístup a nasazení. Byli jsme lepším týmem snad ve všech ukazatelích a naprosto zaslouženě jsme vyhráli. Těší mě i naše produktivita, která byla odměnou za přístup k utkání. Výsledek nepřeceňuji, protože domácí nehráli v optimálním složení, ale jsem rád za postup, čisté konto a vstřelené branky. Nyní se už všichni těšíme na start jarní části přeboru, kde nás čeká nesmírně těžký start na Podolí, kde se body jednoduše nedělají."

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 0:6 (0:3)