FC Tempo Praha

U15: Zbytečné drama

5.3.2023 22:55   Petr Havlíček  

Přes velkou převahu si Tempáci připsali výhru nad Doubravkou o jediný gól.

Domácí zápas s Doubravkou jsme neodehráli v takovém stylu jako třeba minulé dva týdny. V prvních 20 minutách jsme byli celkově vlažní, málo na sebe mluvili a nebyli dostatečně důrazní ve vápně, i proto jsme z nějakých tří nebo čtyř dobrých pozic gól nedali. Ve druhé části první půle se proto osměloval soupeř, který začal více hrozit z brejků. Z jednoho mohl dát gól do prázdné brány, v další situaci jsme mu ovšem naší nepozorností hodně pomohli k vedení 0:1. To nás aspoň částečně probudilo a ještě před pauzou jsme vyrovnali trošku "urvaným", ale důležitým gólem Matyho Fraňka.

Ve druhé půli jsme chtěli být agresivnější a pozornější, což se celkem dařilo, protože jsme Doubravku za celých 40 minut v podstatě nepustili přes půlku hřiště. Brzký gól dal po pěkném sólu ze stopera Šíma Postler. Od té doby to bylo neustálé dobývání, ale chyběl nám klid a "nevyplašenost" ve vápně, nastřelili jsme třikrát brankovou konstrukci, ale situace jsme nedořešili do gólu. V bránění brejků jsme ale byli pozorní a dobře postavení, takže jsme nakonec uhájili těsnou výhru 2:1.

Tentokrát to od nás nebylo ideální, hlavně první poločas byl takový mrtvý a nedůrazný. Ve druhé půli už to bylo na jednu bránu, vlastně jsme si celkově vytvořili šancí tak na osm gólů, ale udělali jsme z toho zbytečné drama. Nakonec je ale důležité i takový zápas vyhrát. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK SENCO Doubravka 2:1 (1:1)