FC Tempo Praha

U16: Tempáci přes prohru nezklamali

9.3.2023 0:25   Jan Šindelář  

Celý zápas trápili lídra tabulky a nakonec prohráli o jednu branku.

V neděli večer jsme zavítali na hřiště Zličína, kde jsme se utkali s FAAZ. Věděli jsme, že soupeř disponuje velkou individuální kvalitou. Přesto jsme chtěli hrát aktivně, domácí vysoko napadat a být nebezpeční.

Začátek zápasu začal ve velké intenzitě. Zbur byl více na míči, ale vážnější šanci si nevypracoval. Postupem času jsme se začali osmělovat i my, ale naše akce končily většinou před vápnem, případně nepřesnou finální fází. Poté se domácí dostali do vedení, když dokázali zužitkovat centr ze strany. Nás tento gól trochu vyhodil z rytmu a soupeř nás zatlačil. My se dostávali do brejků, ale bohužel v malém počtu hráčů. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:0 a pro nás byl tento stav motivací do druhé půle.

Ve druhé půli zápas pokračoval ve vysoké intenzitě, soubojovosti a hry nahoru dolů. Domácí trefovali břevna, my zase jejich gólmana. Přesto po našem nedůrazu zvýšil Zbur svůj náskok na 2:0. Pak ale přišel zlom v zápase. Domácí neproměnili samostatný únik vstříc našemu brankáři a od té doby jsme převzali iniciativu a soupeře zatlačili. Snížení přišlo v 86. minutě, kdy Saša hlavou překonal brankáře domácích. Soupeř znervózněl, ale nám se již druhá branka přidat nepodařila.

Zápas měl, co se týče intenzity, důrazu a rychlosti ligové parametry. Klukům patří velký obdiv, že i přes stav 2:0 stále dřeli na maximum a dokázali výborného soupeře zatlačit a donutit strachovat se o výsledek. Je potřeba také ocenit soupeře, který se celý zápas snažil o nátlakový fotbal se snahou dostávat se do vápna ve velkém počtu hráčů, nehledě na případné skulinky vzadu. Tento způsob hry je mi sympatický a snažíme se o něj také a možná právě proto dnešním zápas, i přes prohru, diváky i kluky na hřišti musel bavit.