FC Tempo Praha

A tým: Důležitá úvodní výhra

13.3.2023 2:15   redakce  

V silném větru jsme si z Kavčích Hor vybojovali vítězství1:0 s Podolím. Sestřih a hodnocení uvnitř článku.

Domácím jsme měli co vracet, protože si na podzim ze Lhotky odvezli tři body, a navíc to byl jeden z mála soupeřů (ještě Spoje), kterému jsme nedokázali vstřelit branku během podzimní části. První minuty nesly typické znaky jarní premiéry. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a potřebná jistota ještě na kopačkách scházela. Postupem času jsme však našli pevnější půdu pod nohama a byli jsme aktivnější. Několik akcí zastavila domácí obrana a po půlhodině hry přišly i větší šance. Nejprve Kadlecovu hlavičku zablokoval Urban na rohový kop, pak měl velkou šanci Viktorin, ale obrana i jeho pokus srazila na rohový kop. Z něj už však udeřilo. Cejnarův centr vystřelil Kadlec do Plíška a odražený míč dokopl do sítě důrazný Schwank - 0:1. Skvělý návrat do týmu ze Lhotky - obnovená premiéra a hned gól, který se ukázal jako vítězný. Podolí jsme drželi na distanc, ale slabší chvilka přišla. Naprosto jsme propadli v zajištění, ale Podobský přečíslení 3 na 1 prováhal a vracející se červenožlutá lavina dokázala uklidit míč do bezpečí.

Do druhé poloviny jsme šli s jasnou taktikou. Držet se u sebe, vycházet z pevného bloku a hrozit z brejků. To první se dařilo na jedničku, to druhé nám vůbec nešlo. Hodně míčů skončilo ztrátou a nedokázali jsme udržet klid na kopačkách jako v prvním poločase. Držela nás defenziva. Podolí jsme do ničeho nepouštěli a výsledek jsme mohli pojistit. Viktorin našel Pytlíčka, který se zbavoval obránce, ale ten mu nedal nic zadarmo a na poslední chvíli vše uhasil. Závěrečný tlak Podolí umocnil příchod Jůzka a vysunutí Urbana. Domácí vše nakopávali na dvě věže a kromě 84. minuty jsme vše zvládali. Hlavička domácích naštěstí proskákala pár desítek centimetrů vedle naší tyče. Pak ještě Viktorin uvolnil Kloučka a Podolí podržel brankář Šumník. Když jsme zablokovali další střelu domácích, tak Pytlíček obral o míč váhajícího Šumníka, Klouček utekl obraně a při postupu na prázdnou branku jej nekompromisně sestřelil Březina a po právu si prohlédl červenou kartu. To už zápas spěl do nastavení, které jsme odehráli naprosto zkušeně a na distanc od naší branky. Nesmírně důležité vítězství na úvod tak putovalo na Lhotku.

Pochvala určitě míří i za trojicí rozhodčích Zima - Šmakal a Pytloun. Hodně důrazný duel zvládli výborně a kromě nepotrestaného skluzu zezadu Urbana na Sedláře naprosto přesně udělovali i karetní tresty.

Trenér Petr Vanko: "Zápas nesl typické znaky prvního kola po přípravě. Velké nasazení a bojovnost obou týmů, zápas chvilkami připomínal boj než fotbal, čemuž nahrál i silný vítr a snaha neudělat chybu. My jsme nakonec byli šťastnější a celý tým ukázal obrovskou bojovnost, odolnost a týmového ducha. Myslím si, že kdyby se hrálo na podzim, tak bychom takový zápas vyhrát nedokázali. Velmi mě těší i vychytaná nula, se kterou dnes Pacovský až tolik práce neměl, protože se k jeho spolehlivému výkonu přidal celý tým, včetně střídajících hráčů. Na podzim jsme taky první kolo vyhráli a druhý týden vypadal hrozně, takže zpátky na zem a poctivý přístup musíme zachovat i další týden."





Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 0:1 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:26)